Autor: City Magazine

Život
02.04.2024.
11:58
Popularni portal za gastronomiju, Taste Atlas, objavio je listu najlošije rangiranih srpskih jela, na osnovu ocena korisnika ovog sajta.

Komentari 112

  • Anonymous

    14.04.2024 12:47
    Haha pa koja budala je ovo ocenjivala? Neko ko nije probao vise od zamrznurog pomftita do 30.godine?
  • Dragan 68

    07.04.2024 13:33
    Kuvar
    Po nkima izgleda da svi treba da koristimo mekdonalds ili kentaki
  • /

    06.04.2024 14:08
    /
    @Milovan Telep
    ni sarma nije srpska
  • Lokalac

    05.04.2024 16:23
    Mile, kakvo ulje za rezance sa makom? U restoranu to narucujes? Imas ruke, jesi kilav? Nista lakse za napraviti.
  • Mile

    05.04.2024 10:53
    Kuvanje
    I ja u restoranu ne mogu da jedem ta jela, odvratna su...

    Mak užego, prešećeren.

    Ulje užeglo, previše puta prženo...

  • Lokalac=mohikanac

    05.04.2024 07:38
    Posto se za Taste Atlas prvi put cuje vise lici na sluzbino pljuvanje po Vojvodini, opet.
  • Stranac

    04.04.2024 18:19
    Čuo sam za rezance od maka... Ali sada želim da probam. Dobar publicitet haha! Gde u Novom Sadu? :)
  • Joja

    04.04.2024 12:50
    JBG
    Sta ostade od backog rucka.
  • Svesna

    04.04.2024 12:29
    Budalaštine
    Nema naroda slovenskog,ugrofinskog i germanskog porekla u Evropi da nema neki slatki specijalitet od testa i maka. Rezanci, šufnudle, štrudle, buhtle... obožavaju: Slovaci, Rusini, Ukrajinci, Mađari,Hrvati iz Slavonije, Srbi iz Vojvodine.., koji su sve to "prepisali" od drugih naroda iz nekada nam zajedničke Austrougarske carevine. Toliko o citiranom debilnom spisku, na kojem su se našla i dična srpska jela: proja, crevca, pihtije... koja su takođe poznata na Balkanu i na čiji pomen se obraduju sladokusci svih boja i rasa! Veću budalaštinu od ovog teksta nisam pročitala. A ko tvrdi da su rezanci s makom danas jeftina hrana, ne zna ni pošto je mak. Toliko! I na kraju: "rezanci s makom", što bi rekao Đole.
  • Milovan Telep

    04.04.2024 12:08
    Svašta
    Kakve budale,još sarmu da su naveli pa da im "zatvorimo"granicu na dva meseca,ha,ha,ha
  • Milanka

    04.04.2024 11:59
    Imam predlog
    Ako su po ,,objektivnoj" proceni
    ,,uglednih" iz priloga jela loša,onda je po njima kad jedu g...,jelo broj jedan po njihovom ukusu
  • usput

    04.04.2024 11:16
    komentar
    Najbolji je Vučićev Parizer sendvič......Novinari nemaju pametnijeg posla em izmišljaju em izazivaju.........
  • /

    04.04.2024 10:00
    /
    preskocili su gomboce pa da se opogane prema svemu iz vojvodine
  • Petar PP

    03.04.2024 20:40
    Baš je čudno da kompanija iz Zagreba ima takvo mišljenje.
  • Era

    03.04.2024 20:20
    Neznaju sta valja
    Neka jedu prazne sendvice kao Borivoje Šurdilovic.Neznalice
  • bogi

    03.04.2024 18:18
    Slatko od jagoda?????!!!! Da li su oni normalni???
  • Zemlja čudesa

    03.04.2024 16:18
    Stvar ukusa
    Sve se svodi na to ko šta voli ili ne voli. Takođe, hranu svako sprema na svoj način, retko se dešava da u dve kuće pojedeš identično spremljeno i začinjeno. Problem je isključivost i glupost ocenjivača koji su davali komentare "sirotinjsko jelo" i tome slično.
  • Franja

    03.04.2024 14:24
    Obožavam sve!!
    Osim čvaraka. Ne zobog redosleda, nego zbog astronomske cene. U okolnim zemljama isti raspored možete naći. Kilo čvaraka u Beču jeftije nego u našu Vojvodinu. A ovi koji su sastavili ovaj redosled nikada nisu ni probali da pojedu nešto od toga. Hvala svima koji su bar jednom probali hranu iz ovog kraja.
  • Nemanja

    03.04.2024 14:16
    Gurman
    Većina navedenih jela se može napraviti na sirotinjski način, sa sastojcima lošeg kvaliteta ili od ostataka, a i na gurmanski - sa vrhunskim sastojcima u bogatim količinama. Slično kao i italijanska kuhinja, koja je u osnovi sirotinjska. Uzmimo pihtije za primer, u mojoj porodici ih pravimo tako da je glavni sastojak čisto meso od dimljene butkice, a dodajemo i junetinu. Sve ostatke od hrskavice koja se nije raskuvala i kostiju izbacujemo. Takođe, skidamo i masnoću.
    I za rezance s makom su potrebni kvalitetni sastojci, mak mora biti svež i samleven na mašini namenjenoj za to - električni blenderi ne usitnjavaju i ne izgnječe dovoljno. Testenina kvalitetna, s jajima.
    Riblji paprikaš ili čorba od ribnjačkog tovljenog šarana jeste bljutava...ali ako su glavni sastojci amur i štuka, delikates na kvadrat.
  • Otporaš

    03.04.2024 12:52
    O ukusima ... ali ipak
    Jeste popara sirotinjsko jelo, ali je mnogo bolja kada ima sira i mladog kajmaka da se začini i šolja toplog mleka da se zaliva. Hoću da kažem, recept za jelo može da bude nekompletan, u smislu da nedostaju neki detalji koji se tradicionalno podrazumevaju i u njemu ne mora da piše kako se jelo konzumira i šta ide još uz to jelo. Popara je sirotinjsko jelo koliko su to i lazanje, ko voli, voli, ne treba ga kriviti.
    Imam 50 godina i nikada nisam probao pihtije, kavurmu, svadbarski kupus, i sigurno neću probati sushi koji je trending na taste atlas. Ukus je individualna stvar.
  • Инспектор Вишекруна

    03.04.2024 12:40
    Резанци с маком
    Постојали су кроз више држава на овим просторима и постојаће бар још неколико! Државе мењамо али резанце с маком не. Очувајмо оно најлепше од традиције.
  • Hm...

    03.04.2024 12:35
    Ne znaju korisnici tog sajta šta je dobro. Sem pihtija i ribljeg paprikaša, na ostalim jelima sam (smo) odrastali...Čim je Džejmi Oliver otvorio restoran 80 km od Novog Sada, odmah se pljuje po Vojvodini...Nek se teraju u ocov...
  • Ivan

    03.04.2024 12:33
    Eto meni jeda za sutra...
    Ima ona stara poslovica "o ukusima se ne raspravlja"... Uostalom jeste li ikad videli pċelu da ubedjuje muvu da je med ukusniji od gov.... Nek jedu oni svoju 'ranu, a mi ćemo i dalje rezance s' makom.
  • Vule

    03.04.2024 10:46
    jedino za pihtije
    se slažem, ostalo nikako. Sva ostala jela sem pihtija su izvrsna
  • Nemaju oni pojma

    03.04.2024 09:06
    Rezanci sa makom... mmm, makovnjača, prebranac, riblji paprikaš...
  • Jaster

    03.04.2024 08:59
    Makovi rezanac
    Mak kosta 1000 din za kilogram,pa jos treba rucno samleti a rezance kad testim bez 11 jaja ne vredi muke ,pa osusi pa iseci rucno a gde je i secer i kuvanje i kako se onda moze zvat sirotinjsko...kad se poseje maj 28 februara u bastu pa plevi,kopaj ,oper oplevis i onda do avgusta dok sazri ,seces one mahune molis boga da nije crv usao pojeo pola ukvario...ocistis ,operes u 2 vode pa na carsavu na stolu susiti mesati nikako nike lako do maka doci u svojoj basti te zato tako mnogo i kosta.;) desert i te kakav ,pihtije kuvam po 8 sati po starinskom,proju kao razljevusu,cvarke u sve a naj u pogacice sa cvarcima ;).
  • Savest

    03.04.2024 08:17
    Proja
    Češće oni proju i ljubiće je još kako kada se zarati i kod njih
  • komsha

    03.04.2024 07:38
    haha
    mada, za mak i svadbarski kupus se slažem.. :)
  • Mirko

    03.04.2024 07:18
    Njihov problem ne moraju da jedu naša jela
  • Realista

    03.04.2024 07:10
    Taste Atlas...
    ...koju čini grupa neukih blebana...
  • Пањуга

    03.04.2024 02:46
    Одговор
    Брука од оцене.
  • Сремац

    02.04.2024 23:24
    Будалаштине
    Корисници сајта оцењују јела која нису ни пробали.Будалаштине.Пази,резанци са маком,пихтије,дуван чварци,рибљи паприкаш...они немају појма са гастрономијом.
  • Npr

    02.04.2024 22:34
    Mina baš nije mnogo putovala u životu izgleda
  • /

    02.04.2024 22:02
    /
    @Mina
    sve navedeno je austrougarsko.
    pa i obrenovicu su camcem donosili pecivo iz zemuna kadgod je ugoscavao neku zvanicu
  • /

    02.04.2024 21:57
    /
    ovo je clanak kojem je cilj da subliminalno salje poruku: zapad mrze srbe.
    ni jedno jelo sa spiska nije srpsko

    rezanci sa makom su vise austrogarsko posto ga drugu znaju kao mohnnudlen, kluski z makiem, mákos tészta ili czech nudle s makem.

    a govoriti da je strudla sa makom srpski specijalitet je tek nonsens
  • Dakle

    02.04.2024 21:57
    Otvorite Taste Atlas sajt .com, prošetajte, pogledajte kako funkcioniše pa onda napišite komentar:-)
    Liste najgore ocenjenih jela su date za svaku zemlju posebno, na osnovu ocene jela od strane korisnika i svake godine je prave
  • Сима страхота

    02.04.2024 21:34
    Релевантно је зашто?
    По чему је писање неког западног портала релевантно за Србију. Нека се држе својих хамбургера, рибе и чипса.
  • Rale1

    02.04.2024 21:08
    Da, da.
    Ako nema primesa zlata u rezancima smakom, kakvi su vam to rezanci sa makom.
  • Sve ok

    02.04.2024 20:31

    Branko
    02.04.2024 • 17:34
    Jel i ovo pisano 1. aprila?

    Ranije, ali ti sporo kapiras.
  • krvavica mmmm

    02.04.2024 20:30
    dzigernjaca njami
    Za pocetak, da bi se komentarisalo nesto sto je internacionalno, bilo bi pozeljno i licno iskustvo tj da se makar jednom presla granica ove zemlje. Vidim da neki uzimaju za primer kuhinje zemalja, koje vole isto sto i mi, a videli te zemlje nisu osim na geografskoj karti, a i to mozda.
  • Kosta

    02.04.2024 19:55
    SuperNova
    Prebranac se pravi bez zaprške. Većina ostalih nabrojanih jela nisu teška, ustvari sve zavisi po kojim receptima se prave. Jela pod istim nazivima mogu da se neverovatno razlikuju npr. riblji paprikaš, slatki kupus i lenju pitu jedem samo kad moja mama napravi.
  • Bosko

    02.04.2024 19:47
    A gde su crevca
  • Kole

    02.04.2024 19:16
    Nemu pojma
    Možda im draža salata od avokada i ostala woke shits
  • hemodroid

    02.04.2024 17:48
    Interesantno je da komentatori imaju problem sa razumevanjem procitanog teksta, u tekstu se ne pirede nasa jela sa jelima iz druguh zemalja. Ovo je lista koja poredi nasa jela medjusobno i po glasanju ovo su najgora.Inace ovaj clanak se periodicno objavljuje na recimo svakih pet, sest meseci i uvek su isti glupi komentari.
  • Branko

    02.04.2024 17:34
    Jel i ovo pisano 1. aprila?
  • Gorm

    02.04.2024 17:21
    Mislim da je relevantnije mišljenje nas komšija iz Beograda, nego ovih ko god da su... Prema tome... SVA VOJVOĐANSKA JELA SA SPISKA SU VRH!!!
  • WY

    02.04.2024 16:57
    To je prava Srpska hrana. Ko ne voli neka kljuca semenke ali našu tradicionalnu hranu ne dirajte. Auuuu pa vi jedete parizer dva u pola
  • Mire

    02.04.2024 16:45
    Pa, ko i "sudi" i ne čudi me!
    Zbog njih se uopšte ne potresam!
    Kad nemaš svoje, pljuj po tuđem...
  • Тејст

    02.04.2024 16:26
    Ко?
    Нек ,Тејст' оде мало пуно у П(уно)М(ало)!
  • Ahab

    02.04.2024 16:16
    Liberalne budaletine i hipsteri.
  • Super po treći put

    02.04.2024 16:08
    Virtuelno selo :-)
    ... upravo izašlo u lokalnim novinama gde živim,a daleko od Srbije, lista Taste Atlas za najgore plasirana jela odavde i izmedju ostalog je supa od krompira hahaaa koja je isto tako " sirotinjsko" jelo relativno ukusno i skoro su istovetni komentari domorodaca ... ti što su pravili listu ništa ne znaju ..
    Svakom svoje najbolje :-))
  • Bole

    02.04.2024 16:05
    .
    Za kratko vreme sam poslom obisao tri grada, u Sloveniji, Austriji i Ceskoj. Crkoh gladan... Sva hrana im je kao stirpor, bez ukusa. Nigde na stolu nema soli i bibera, da makar malo popravi stvar. Porcije su komicno male, deserti suva leba sa malo dzema.
  • citalac

    02.04.2024 16:03

    Свињорез
    02.04.2024 • 14:24
    Шмрц
    Шта би на ову вест рекао наш драги покојни Ђока, Панонски Мовнар, вечити заљубљеник у људска права, демократију и математику ("Рачунајте на нас")? Тугица...
    NIje Đole bio neki stručnjak za matiš, Njegova žena je vrhunski matematičar. Đole je više voleo rezance sa makom a on se bavila algebrom.
  • Dete rock'n rola

    02.04.2024 16:03
    Obožavam sve što je navedeno i još mnogo drugih jela.
  • Slucaj

    02.04.2024 15:48
    Neki od najboljih komentara ikad :).
  • AntiZaNe

    02.04.2024 15:46
    Budale
    Ako može neko da im prenese.
  • @Mina

    02.04.2024 15:41

    Mina
    02.04.2024 • 13:44
    pa dobro
    Prosto smo navikli na to i nama je dobro...verujem da bi nama neko npr tradicionalno nemačko jelo bilo grozota, a nemci se u njemu dave od zadovoljstva. Svakome svoje...možda se ovo istraživanje bavilo kvalitetom jela, a iako većinu sa spiska obožavam, realno je da su to siromašna jela (siromašna u smislu nutritivnosti, složenosti i sl.). Ja npr ne mogu da svarim "nasuvo s krompirom", to kao kamenje da sam pojela i verovatno ne postoji gore jelo za probavni sistem na našim prostorima. Možemo mi da pričamo i volimo naše koliko hoćemo, ali činjenica je da nam je većina hrane gastronomski siromašna i da se kuvalo samo da se preživi, ne i da se uživa...Verovatno zbog istorijskih okolnosti, kad smo non stop bežali od kojekakvih osvajača, pa je i hrana morala da bude jednostavna. Apsurdno je ovo porediti sa kakvim burgerima, humusima i sl...nema potrebe rugati se tuđoj kuhinji. Svakome svoje i svi srećni. Ima na planeti mesta za sve, pa ko šta voli nek izvoli. Ova anketa je samo neki utisak, ne božje slovo i niko neće ukinuti i zabraniti rezance s makom...mmmmh. Opustite se.

    Ala si nasla primer... Nemci. Pa, Nemci jedu isto sto i mi, pogotovo vojvodjanska kuhinja je dobrim delom mesavine madjarske i nemacke, a i tamo u mesarama imas neke varijacije na švargle i pihtije. Mesine, gulasi, pasulj, svinjetina, testa, knedle, strudle... pa Nemci to sve obozavaju.
  • Mjau

    02.04.2024 15:41
    Pa sve što volem
  • TBL

    02.04.2024 15:31
    Šteta što ja većinu toga toliko volim. Sad sam stala na vagu...:(
  • Heruvim Ladachky

    02.04.2024 15:29
    Budale
    I još jednom budale
  • Bombon

    02.04.2024 15:24
    Neka, ostane više za nas.
  • otpornik

    02.04.2024 15:11
    Hm
    Verovatno ce uskoro za jelo br.1 na tom sajtu biti proglaseni "kroketi od bubasvaba" ili "lazanja od mesanih insekata", ako je sudeci po Zapadnim trendovima.
  • Super

    02.04.2024 15:09
    Dodatak
    Kada se otvori naslovna od Taste Atlas, jedna od prvih stvari sa najboljim ocenama je japanska Miso supa, koja za prosečnog srbina bi verovatno bila najgore što su ikada probali ali je supa fantastična jedem je , podiže iz mrtvih
  • Rile

    02.04.2024 15:08
    Ako neko ne vole što se uopšte sekira.Jedite vi vaše super, a nama ostavite naše loše.
  • 021IS

    02.04.2024 14:58
    Prema svecu i tropar
    U to ime, idem da napravim testo sa makom.
    M..s bre bagro jedna, na nasuvo ste udarili!


  • Džigernjača

    02.04.2024 14:54
    Kulen iz kate
    E,moj Matija Babiću iz Zagreba tkz.šefe Taste Atlasa,veze ti nemaš sa dobrim jelom..
  • SuperNova

    02.04.2024 14:52
    Morate razumeti da van naših granica, za većinu je srpska kuhinja masna, teška i dudasta
    Sa spiska , osim popare pojedem sve tu i tamo jer sam odrasla na tome ali odavno mi ništa od toga nije omiljeno
    od toliko drugih različitih ukusa, zdravije i lakše ishrane baš mi nije do pihtija i pasulja sa zaprškom
  • mrva

    02.04.2024 14:50
    Ovaj sto je sastavljao listu je za žaljenje. Ništa drugo.
  • Небитно

    02.04.2024 14:31
    Немојте ми грдити пихтије. Тачка.
  • dr

    02.04.2024 14:29
    Posle dinka sada je napad i na našu kuhinju. BUUUU
  • Mile

    02.04.2024 14:27
    Pojma nemaju
    Žao mi ih je.
  • Свињорез

    02.04.2024 14:24
    Шмрц
    Шта би на ову вест рекао наш драги покојни Ђока, Панонски Мовнар, вечити заљубљеник у људска права, демократију и математику ("Рачунајте на нас")? Тугица...
  • Dukka

    02.04.2024 14:12
    @Joca
    Tako je
    Vojvodina je izrodilq najvece srpske velikane. Bravo za srpsku Vojvodinu!!
  • PanonNavy

    02.04.2024 14:12
    Ne uzbuđujte se ljudi, ova rang lista čim nema ime autora, znači ima "težinu" kao da ju je pisalo 12- godišnje dijete. Živim u arapskom svijetu, i tu smo iz Htv., Srb., Rusije...zajedničkog nam je jako puno, kuhamo naša domaća tradicionalna jela. Jedna od namirnica koju nosimo od kuće je mak, za kolače, ili kao i ovom slučaju rezance s makom. Na carini nam "zažmire", jer znaju da se mi Slaveni ne drogirani s time, nego je za prehranu. Isto tako i da domaćom rakijom, ili slaninom, čvarci a što donosimo od kuće. Svima stavimo na stol, i zaista baš svi ljudi hvale naše kuhinje s Balkana da su izuzetne po okusu. Zato ponoviti ću - nije za seljaka žvaka - tj. stranci puno puta imaju reakcije koje nam se ne sviđaju, pa šta? Ko ih šljivi...
  • Šta je ovo

    02.04.2024 14:10
    Jel ovo neko poniženje Srpskih jela? To su jeli naši preci jedemo i mi. Ko ne voli nek jede brzu hranu. Ali ako im je mukte jedu i oni sve se puši a kao loše je. More m*****š
  • Max

    02.04.2024 14:07
    Budale..Sta drugo reći..
  • knez

    02.04.2024 14:03
    A najboljih 15 je ista lista samo naopačke :D
    Pihtije idu s' godinama, poparu i kavurmu još nisam sa svojih 40 probao. Jednom smo u familiji 10 dana zaredom jeli makovnjaču za bar jedan obrok, deca obožavaju sa mlekom.
  • Zovem se Stevo

    02.04.2024 14:03
    INAČE
    Ovi što su ovako glasali, verovatno uživaju u svinjskom paprikašu bez mesa.
  • Gurman

    02.04.2024 13:59
    Specijaliteti
    Na ovoj GLUPAVOJ listi nedostaje još samo DOMAĆA SRPSKA GIBANICA pa da spisak mojih OMILJENIH JELA bude kompletan. Inače, većina stranaca se "ubijaju" od klope kad dođu kod nas, a onda ovi papci iz ovog nekog "atlasa" lupaju gluposti. Stvarno, danas svako može da piše šta hoće, a ja mogu da ne čitam šta hoću. Imam i ja svoju "neukusnu" listu iz inostranstva pa mi nije palo na pamet da je iznosim javno. Moj ukus važi samo za mene a ovi iz "atlasa" mogu da jedu i g..... ako im se sviđaju, ja ću ostati pri našim specijalitetima. Odoh na klopu, upravo mi se otvorio apetit pišući o ovim "neukusnim" jelima. Prijatno vam bilo dragi gosti iz inostranstva. Nemojte sve pojesti, ostvaite malo i nama.
  • Zju

    02.04.2024 13:58
    Sramota
    Ne dirajte mi u pihtije! Prebranac, pasulji i riblja čorba su doktorat za mnoga jela stranih kuvara. Stranci koliko znam ne idu u Mek već se dave ćevapima. Pozdrav iz ravnice
  • Mina

    02.04.2024 13:44
    pa dobro
    Prosto smo navikli na to i nama je dobro...verujem da bi nama neko npr tradicionalno nemačko jelo bilo grozota, a nemci se u njemu dave od zadovoljstva. Svakome svoje...možda se ovo istraživanje bavilo kvalitetom jela, a iako većinu sa spiska obožavam, realno je da su to siromašna jela (siromašna u smislu nutritivnosti, složenosti i sl.). Ja npr ne mogu da svarim "nasuvo s krompirom", to kao kamenje da sam pojela i verovatno ne postoji gore jelo za probavni sistem na našim prostorima. Možemo mi da pričamo i volimo naše koliko hoćemo, ali činjenica je da nam je većina hrane gastronomski siromašna i da se kuvalo samo da se preživi, ne i da se uživa...Verovatno zbog istorijskih okolnosti, kad smo non stop bežali od kojekakvih osvajača, pa je i hrana morala da bude jednostavna. Apsurdno je ovo porediti sa kakvim burgerima, humusima i sl...nema potrebe rugati se tuđoj kuhinji. Svakome svoje i svi srećni. Ima na planeti mesta za sve, pa ko šta voli nek izvoli. Ova anketa je samo neki utisak, ne božje slovo i niko neće ukinuti i zabraniti rezance s makom...mmmmh. Opustite se.
  • Lale

    02.04.2024 13:42
    Neverovatno
    Jesu li oni normalni? Ovo su bukvalno delikatesi.
  • baba dara

    02.04.2024 13:41
    gluposti
  • Nena

    02.04.2024 13:39
    A ko su Taste Atlas?
  • Sabahudin

    02.04.2024 13:31
    Omerović
    Jedem samo ono šta je na meniju u skupštinskom restoranu jer se time hrane i naši poslanici...
  • Neki ćata

    02.04.2024 13:26
    Sve ovo može da bude i ukusno i neukusno, zavisno od toga ko i kako spremi. Bez obzira na to ima jela i koja volim i koja ne volim.
  • - J -

    02.04.2024 13:24
    Prvo: Nikad čuo za taj "Teste Atlas".
    Drugo: Nisu oni probali rezance s makom kad moka baba Julija ih napravi. Mak svež, prokuvan u mleku, umesi domaće testo rukom, jaja od cverglana...testo žuto... Smederevac....
    MmmmmmMMMmmmm....
    :)
  • Mićo

    02.04.2024 13:20
    Ma šta svinja zna šta je dinja.
  • Pepe

    02.04.2024 13:15
    Svašta! Osim popare i proje koje su mi neutralne ostala jela rado jedem, a tek svadbarski kupus ili riblji paprikaš,mmmm...
  • Sale

    02.04.2024 13:15
    A najbolje rangirana, po izboru novokomponovane kvazi elite, su:
    1. Suši
    2. T-Boun stake
    3. Pizza
    4. Hamburger
    5. Cheesburger
    6. Fried chicken
    7. Pomfrit
    8. Cheescake
    9. Hotdog
    10. Chips
  • Ma da

    02.04.2024 13:12
    Ne zna svinja šta je dinja. Svi turisti smeštaju kad borave u Srbiji jel?
  • Joca

    02.04.2024 13:08
    Rezance s makom možete da volite ili ne - ali ne mešajte Vojvodinu i Sprdiju.
  • Nikola

    02.04.2024 13:07
    Bukvalno ne znam šta više volim sa liste.
  • Ljuba

    02.04.2024 13:06
    ?
    Živo me interesuje šta ti što su glasali inače jedu?
  • Aleksej

    02.04.2024 13:00
    Xexe
    Verovatno im je polusirovo, poluizgorelo meso iz koga se cedi krv - delikates. :)
  • Dragana

    02.04.2024 12:58
    Kao nacija smo bili mnogo zdraviji dok smo se sladili rezancima sa makom i kakaom, umesto kolacima i cokoladama...drago mi je da im se ne dopada, mozda sad opet postanu popularni
  • Aca

    02.04.2024 12:56
    Gde ide ovaj svet
    Da, da... proglase pihtije najgorim jelom, a onda u apotekama prodaju raznorazne suplemente sa kolagenom koji je (zamislite otkrića) jaaaako zdrav da se jede.
  • Цонтеса

    02.04.2024 12:55
    Sreća da je pomfrit delikates.
  • ex chapman

    02.04.2024 12:55
    mak na konac
    radi potpunosti informacije zeleo bih da dodam da je MAK (ne opijum nego MAK) zabranjen u Kini. tako su mi bar rekli prijatelji kinezi kad su kod mene probali testo s makom
    i bili su odusevljeni
    da je srece Vojvodina bi po mnogo cemu mogla biti kao Holandija ;)
    pa da se onda u nju opet doseljavaju masovno ljudi iz cele Evrope, kao nekad.
  • Rain from heaven

    02.04.2024 12:55
    Svega ćemo se odreći samo da budemo "demokrate i evropljani"
  • komšinica

    02.04.2024 12:54
    Sve je super osim popare, to je stvarno, bljak. Napravite vi jednu anketu. Neka se vaši čitaoci izjasne o ovim jelima. Neka svako izabere tri. Moja top lista je rezanci sa makom, makovnjača, slatko od jagoda.
  • the ja

    02.04.2024 12:51
    Pojma nemaju !!!
  • Mljac

    02.04.2024 12:46
    Ekonomski tigar
    Atak na srpski narod, koji nije siromašan, već ima svega u izobilju!
  • маја

    02.04.2024 12:44
    хахахаха
    Ово треба да ме потресе?
  • Zahvaljujući uzvišen

    02.04.2024 12:41
    Po toj logici
    Znači da može 70% nacije da jede rezance s makom.
  • Novosadjan

    02.04.2024 12:35
    Ma jeste...
    Za mene može cela lista u jelovnik i biću zadovoljan... Ostavljam njima korkume, humuse i ostale "ukusne" stvari...
  • glupost

    02.04.2024 12:35
    A šta je onda najbolje plasirano, ako su sva jela "najgore plasirana"?
    Jedino još nisu stavili na spisak "masti i leba i aleve paprike"
  • Банаћанин

    02.04.2024 12:32
    Тхе бест
    Не занм ко је правио ову ранг листу, али дефинитивно има проблем са рецепторима укуса...
  • tri slova

    02.04.2024 12:28
    Sem kavurme i svadbarskog kupusa sve ostalo obožavam da jedem.
  • Djorde

    02.04.2024 12:18
    Dodao bih!
    Dodao bih sarmu, slatki kupus, cevapcice i pljeskavicu. Od toga mi se vise bljucne. 4 najdosadnija jela koja imamo i koja nase restorandzije iz neobjasnjivog razloga smatraju ne znam kakvim gastronomskim dostignucem. Fuj!
  • Telepčanka

    02.04.2024 12:13
    Nemaju pojma.
  • Sramota

    02.04.2024 12:08
    jedite u McDonalds-u

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna