Autor: Tanjug

Život
29.06.2024.
16:23
Na graničnom prelazu uz svakog ljubimca sa kojim se putuje van Srbije vlasnik mora da priloži zdravstveni sertifikat, kao i zadovoljavajući rezultat testa na Titar antitela, star najmanje tri meseca.
  • Laloš

    29.06.2024 18:43
    Sramota je za jednu zemlju da u 21. veku nije na listi "rabies free" zemalja. Zbog toga je potreban nivo titra antitela protiv besnila koji kada se sve skupi i sabere košta sa potvrdom košta oko 15.000 dinara. Zašto je u ovoj zemlji jak lobi da se zemlja ne stavi na listu "rabies free" zemalja? Zato što je to jedan od glavnih načina finansiranja "Pasterovih zavoda" jer pored kućnih ljubimaca i domaća stoka koja se izvozi u EU mora da ima ovaj nalaz i onda se tu nakupi miliona pošto su naši zavodi izgubili mogućnost finansiranja na drugi način jer više ni jedan ne proizvodi vakcine što je nekada bio najvažniji način finansiranja istih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna