Autor: Tanjug

Život
07.07.2024.
18:56
Izraelac star 26 godina preminuo je od encefalitisa izazvanog retkom amebom, što je drugi takav slučaj ikada zabeležen u Izraelu.
  • Deks

    09.07.2024 01:38
    Uzročnik je mikroorganizam koji liči na amebu, a koji živi širom sveta u slatkoj vodi - jezerima, rekama, barama... To znači da je prisutan i u našim slatkim vodama, posebno u letnjim mesecima kada je voda toplija. Isključivi put zaraze je kroz nos. Neko može popiti takvu vodu i ništa mu se neće desiti, ali ako ta voda uđe kroz nos može izazvati smrtonosnu upalu mozga. U svetu je bilo slučajeva zaraze i preko vode iz slavine koja je korišćena za ispiranje nosa, bez prethodnog prokuvavanja. Poznati su slučajevi izlečanja od ove bolesti ali su oni retki u odsustvu pravovremene dijagnoze.
  • Zoka

    07.07.2024 21:22
    Uzasno,ima li sto da je bezbedno na ovom svjetu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna