Autor: Katimerini, Euronews Srbija

Život
08.07.2024.
21:14 > 22:00
Posada broda koji je plovio na Kiklade spasla je srpskog državljanina, nakon što je njegov čamac potonuo u moru između Tinosa i Mikonosa.
  • Vojvođanka

    09.07.2024 08:07
    Srbin moreplovac
    Muškarac, srpske nacionalnosti, koji ima oko 40 godina, vozio se sam u desetometarskom gliseru koji je prethodno potonuo. Međutim, uspeo je da pošalje SOS lučkoj kapetaniji pre brodoloma, koja je potom upozorila brod Super Expressa koji je plovio od Mikonosa do Tinosa i Rafine.

    Grci imaju izuzetno precizno izveštavanje i prognozu za vremenske prilike na moru. Samo neodgovorna osoba može da se uputi na plovidbu sam po ovakvim vremenskim prilikama.
    Obalska straža Grčke ima pune ruke posla svakog leta zbog sličnih slučajeva.
    Zadnjih godina se situacija još više pogoršala zbog iznajmljivanja glisera turistima bez ikakvog iskustva.
    "Rent a boat licence free"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna