Autor: Dnevnik.hr

Život
11.07.2024.
09:28
Stručnjaci su otkrili koliko je dana odmora potrebno i kakve koristi odmor ima za organizam.
  • Vojvodjan Jugosloven

    13.07.2024 07:48
    Od mor Od Mora
    Meni je odmor od mora najpotrebniji jer kad dođem u more ja se odmah u morim kad se vatim za novčanik
    Nije bez razloga isti koren reči more i umoriti se.

    Šalu nastranu
    Ali godišnji odmor bi trebao da traje godinu dana da bi se covek pravilno odmorio sto i sm koren reci kaze-godisnji odmor -od godini dana
  • .

    11.07.2024 13:52
    Zašto zaposleni u državnim institucijama (koji inače rade manje) imaju po 30 dana odmora, a zaposleni kod privatnika 20 dana i taj broj se ne povećava?
  • Okrugli ćošak

    11.07.2024 12:56
    Pa zašto onda nama naš vladar, poslodavac i " otac" ( čitaj : onaj što nam svima jebe mater "), ne podeli vaučere za 10-21 dan. Sve plaćeno, i put i pansion i vanpansionski trošak.
    Mi samo da idemo u gaćama, kao što reče pretprošle zime i da (ga) kladimo.
  • Liman VI

    11.07.2024 11:56
    Ja uzimam mesec dana odmora jer imam tu privilegiju i u firmi se radi na daljinu. Ne idem svih mesec dana na odmor, uzmem nedelju, dve da rešim zubare, odem na pecanje, uradim nešto pametno. Dve nedelje mora je minimum koliko mi treba da bih se vratio osvežen. Sledeći godišnji uzimam isto mesec dana ali tek na zimu. Kome ovo zvuči kao luksuz, taj je u nezavidnoj životnoj situaciji. Nikad državna firma! Radije bih živeo na sto hiljada mesečno, nego ulazio u svakodnevnu interakciju sa onim ljudima tamo.
  • R

    11.07.2024 10:24
    R
    Ti "stručnjaci" su naručeni od nekih poslodavaca tj. malo uz pomoć politike. Verujem da ti "stručnjaci imaju 364 dana odmora a onaj jedan dan pišu razne naručene gluposti.
    Danas u Srbiji retko koji poslodavac odobrava radnicima odmor duži od dve nedelje i baš sada neki "stručnjaci" govore o tome. Sutra će i vikend biti dugačak.
    Da bi se otišlo na letovanje obično se uplaćuje aranžman u trajanju od deset dana što je dužina koju jedan deo građana Srbije još može da izfinansira. Šta mislite da ja ne bih išao na duži odmor da to mogu. Odmah bih išao mesec dana.
    Smatram da je odmor od tri nedelje minimum. Čoveku treba nedelju dana da shvati da je na odmoru, zatim nedelju dana da se odmara i uživa, a posle toga mu treba još nedelju dana pripreme da se vrati na posao. Znači tri nedelje minimum.

  • Cc

    11.07.2024 09:37
    Cc
    Za pravi odmor je potrebno mesec dana! Nije odmor samo putovanje i przenje na suncu sto zna cesto da te umori još vise! Prvo je potrebna adaptacija od nedelju dana bez alarma ustajanja i neke brzine na koju smo programirani vecina radno sposobnih! Tek nakon toga moze neko putovanje letovanje zimovanje…ko sta voli i sta mu prija.Isto tako kada se vratite sa odmora potrebna je adaptacija od nedelju dana kako bi se vratili u normalu i polako prvih nedelju dana na posao.Za sve ovo jako mali broj ljudi ima luksuz i skoro da je nemoguće za prosečnog Gradjanina u Srbiji te daj sta das…bilo gde samo da promenim rutinu na par dana!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna