Autor: Index.hr

Život
03.09.2024.
06:50
Štapići za jelo nezaobilazan su pribor u svakom azijskom restoranu - bilo da jedete suši, nudle ili nešto drugo, sigurno ćete ih dobiti.
  • Б

    03.09.2024 12:17
    Није неопходно
    Видео није лош, али морам рећи да власници ресторана у делу Азије где се једе штапићима (живим у Кини, а пре тога сам радио у Сингапуру) не праве питање ако неко не зна да их користи. Део кинеског прибора за јело је мала порцуланска кашика, а ако затражите, у већини ресторана можете добити и виљушку. У ресторанима брзе хране и студентским мензама обично можете сами да изаберете чиме ћете јести и нико се неће згражати над тиме да не користите штапиће.
  • Србин

    03.09.2024 08:56
    А зашто би Србин учио како се једе са штапићима?
    Наша је традиција виљушка и кашика, још пре Немањића! Или је стварно цела источна Србија предата кинезима, у рудном и шумском богатству,а на име дуга државе према Кини па нас полако припремате да и сами асимилизујемо се са Кином и њеном културом!?
    https://www.tpknews.com/zbog-dugova-drzave-jp-srbijasume-ustupljuje-sg-severni-kucaj-kucevo-kini/

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna