Autor: RTS

Život
13.10.2024.
06:07
Afte su bolna i česta pojava koja muči mnoge. Razlog njihovog nastanka nije jasan, ali pasta za zube može biti jedan od faktora.
  • Marko

    13.10.2024 13:44
    ...ne bih se složio...
    Ne mora značiti da je kod svih tako, ali iz moje perspektive, to ide ovako:
    1. Naiđe nešto što mi obori imunitet, kao što je prehlada ili sezona alergena
    2. organizam se bori sa primarnom "pretnjom" i oslabi
    3. Moji problemi sa desnima isplivaju "na površinu" i tamo gde ima neka nečistoćica ili upalica, to se reflektuje na obraz, nepce ili jezik.
    4. Pojava afti mi je najava pada imuniteta, i po nekad prođem bez prehlade i sličnog, ali posle par dana obično se ipak ispolji i to nešto "drugo".

    Nikad nikada nikakvi hlor heksoral i ostale špecije kojih se sećam ukusom ali ne i imenom, nisu pomogli. Moooožda malo pomogne Gingival gel, imate u Lili apotekama.

    Imunitet, kažu, polazi iz stomaka, pa gledajte da vam je crevna flora u "najboljem redu", pa će i afte nestati...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna