Autor: Index.hr

Život
17.11.2024.
23:08 > 07:44
Instant kafa najčešći je izbor kafopija u Evropi, ali stručnjaci upozoravaju da prekomerno konzumiranje takve kafe može povećati rizik od nekih vrsta raka.
  • E super,

    23.11.2024 22:30
    kafu odavno više ne pijem,
    a dok sam je pio, pio sam samo filter ili hladnu nes.
  • Nikola

    22.11.2024 20:59
    Akrilamid
    Ljudi .. sve što se peče na više od 120 stepeni , a sadrži skrob stvara akrilamid .. torte, kolači, hleb, smoki. Što se duže peče na preko 120 stepeni , više stvara akrilamida. Pa vi vidite dal se više stvori kada se kafa peče 5 do 10 minuta ili kada se hleb peče pola sata . Ili kad se krompir ili pasulj kuva po 45 minuta. Sve u rerni što se peče se peče na višoj temperaturi (uglavnom 250c) nego kafa i duže.
  • Nina

    21.11.2024 13:59
    Nn
    Istrazivano na misevima
  • Opa

    20.11.2024 09:34
    Koliko strucnjaka i akademika na temu kafe medju komentatorima…
  • Drago

    20.11.2024 07:55
    Kafa
    Kaffee je zdrava za jetru a doticni Doktor i nezna odakle je Stigla pa kaze da je in Turske.Opasnije su neki cajevi.
  • w/e

    20.11.2024 01:31
    cool
    Ne postoji zdrava kafa, moze samo biti manje stetna od drugih. Supa od otrovnog zrnevlja koja prouzrokuje lucenje adrenalina. Ne postoji nista zdravo u vezi toga, a adrenalin treba da sluzi samo za nuzne situacije, ne za svakodnevnu upotrebu kako bi "nadoknadili" san, tj. ublazili efekte nedostatka istog. Izmedju ostalog, kafa izaziva zavisnost nakon dugorocne upotrebe, pa je kasnije nezamislivo zapoceti dan bez nje zbog glavobolja i raznih drugih tegoba.
  • Sumadinac

    19.11.2024 14:56
    Obozavam da pijem...
    ... kafu. Ali svaka tvrdnja da je kafa zdrava je obicna prevara doticne industrije...
    Nadjite intervju Dr. Borovica za pocetak pa ce vam biti jasnije. Biljka koja truje samu sebe tesko da je zdrava za ljude.
  • rale

    18.11.2024 07:43
    Najzdravija verzija kafe je čista arabika spremljena kao espreso, moka pot ili francuska presa, sa nula šećera i možda nekim biljnim mlekom (ovas ili badem) da zasladi i zagusti, i nikada na prazan stomak.

    Instant ili domaća kafa popijena na prazan želudac, sa šakom šećera i kravljim mlekom je bukvalno kao da si bacio kiselinu u želudac i creva, a pored njih šokirao si i jetru i nadbubrežne žlezde.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna