Netacno nebeski rode. "Angosaksonci" itekako razlikuju supe, corbe, paprikase itd a corbe i u vise nijansi nego mi. Kod njih postoji soup (supa), bisk/bisque/broth/chowder (corbe), stew (paprikas), potage (potaz) i jos mnogo toga sto se jede kasikom sto ni ne znas da postoji.
Kod Anglosaksonaca sve što se jede kašikom (a nema mnogo mesa) je supa (soup). Uopšte nemaju pojmove kao što su čorba, konsome, potaž, niti prave razliku među njima.
Malo gušće i sa puno mesa je stju (stew), kod nas poznatiji kao paprikaš. Pravi se od svega što može da stane u lonac.
Uostalom, poznato je da su kulinarske veštine i lepota njihovih žena napravili od Engleza naciju moreplovaca.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Taste Atlas odabrao 10 najboljih pilećih supa na svetu: Na četvrtom mestu i bela čorba iz Srbije
Autor: 021.rs
Život
•10.02.2025.
•18:23
Komentari 4
Vesna
Zemlja čudesa
Malo gušće i sa puno mesa je stju (stew), kod nas poznatiji kao paprikaš. Pravi se od svega što može da stane u lonac.
Uostalom, poznato je da su kulinarske veštine i lepota njihovih žena napravili od Engleza naciju moreplovaca.
Dragutin
Mićo
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H