У Колумбији једу печене велике мраве (hormiga culona) и укус подсећа на црну чоколаду без шећера.
Храна западне Африке је невероватно много зачињена (не љута) и тешко се једе. Чак им је и џолоф пиринач из текста зачињен, па не можеш да га користиш да ублажиш главно јело, обично говедину.
Nemoguce je da Medeljin bude ispred Lime.
Kolumbija nazalost nije, gastronomski govoreci, profitirala od migracije- Peru je kroz poslednja dva-tri veka imao pravu malo revoluciju u kuhinji, ciji su glavni pokretaci bili imigranti iz raznih zemalja, ukljucujuci i Japan.
Peruanska kuhinja danas je fuzija razlicitih ukusa i prepoznata je na svetskoj sceni - isto se ne moze reci za Kolumbiju, koja nazalost nije iskusila slican proces.
Sami Kolumbijanci iz tog regiona ("paisa") preporucuju turistima da samo probaju cuvenu "bandeja paisa" (lokalni specijalitet, koji je vrlo vrlo tezak, i u sustini- prosecan, hrana za seljaka kome treba snaga), ali da se fokusira na argentinske i peruanske restorane.
Sa te strane, Medelljin jeste zasluzeno na listi- jedan je od najposecenijih gradova juzne Amerike i obiluje restoranima iz drugih drzava juzne Amerike- ali prema tom kriterijumu ne traze se gradovi koji imaju najbolja autenticna jela, nego gradovi koji najbolje placaju kuvare sposobne da spremaju inostrane, popularne jelovnike. Isto vazi i za Abu Dhabi.
Gastronomski, Abu Dhabi prosto ne moze da se poredi sa Bangkokom, na primer.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Ljubitelji hrane ocenili: Ovo je top lista 20 država gde putnici vole da jedu
Autor: Euronews.rs
Život
•23.03.2025.
•19:44
Komentari 3
Стојан
Храна западне Африке је невероватно много зачињена (не љута) и тешко се једе. Чак им је и џолоф пиринач из текста зачињен, па не можеш да га користиш да ублажиш главно јело, обично говедину.
sofronije
Kolumbija nazalost nije, gastronomski govoreci, profitirala od migracije- Peru je kroz poslednja dva-tri veka imao pravu malo revoluciju u kuhinji, ciji su glavni pokretaci bili imigranti iz raznih zemalja, ukljucujuci i Japan.
Peruanska kuhinja danas je fuzija razlicitih ukusa i prepoznata je na svetskoj sceni - isto se ne moze reci za Kolumbiju, koja nazalost nije iskusila slican proces.
Sami Kolumbijanci iz tog regiona ("paisa") preporucuju turistima da samo probaju cuvenu "bandeja paisa" (lokalni specijalitet, koji je vrlo vrlo tezak, i u sustini- prosecan, hrana za seljaka kome treba snaga), ali da se fokusira na argentinske i peruanske restorane.
Sa te strane, Medelljin jeste zasluzeno na listi- jedan je od najposecenijih gradova juzne Amerike i obiluje restoranima iz drugih drzava juzne Amerike- ali prema tom kriterijumu ne traze se gradovi koji imaju najbolja autenticna jela, nego gradovi koji najbolje placaju kuvare sposobne da spremaju inostrane, popularne jelovnike. Isto vazi i za Abu Dhabi.
Gastronomski, Abu Dhabi prosto ne moze da se poredi sa Bangkokom, na primer.
Osto'ja
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H