Autor: Klix.ba

Život
13.04.2025.
05:33
Pica koju pravite kod kuće možda neće biti identična onoj iz restorana, ali to ne znači da je ne možete učiniti boljom i ukusnijom.
  • Pizzaman

    14.04.2025 09:38
    Moje iskustvo kaže:
    Iz kućne rerne može da izađe dobra i vrhunska pica.
    Preduslov je dobro zagrejati rernu na max temperaturu i izvaditi žicu jer se peče na dnu.

    Dobra se dobija od kupovnog hleb testa koje treba premesiti i pustiti da odmori i nadođe/što duže to bolje.
    Vrhunska se dobija ako sami napravite testo u napolitanskom stilu. Za to je potrebno barem dva dana. Danas napravite - sutra pecite.

    Koristite domaći sok od paradajza za osnovu i neki domaći topljivi sir (domaća mocarela, rolovani sir)-ima ih na svakoj pijaci.
    Peći oko 12min.

    Sada ste na korak od vrhunske pica Margarite, a ona je osnova
  • Zemlja čudesa

    13.04.2025 23:57
    Uzgred
    Testo treba peći spušteno na donju ploču maksimalno zagrejanje rerne. Marinirane pečurke, paradajz isečen na kolutove ili žilijen kornišoni se stavljaju na polovini pečenja, nikako na početku jer će se sparušiti umesto da budu samo zagrejani.
  • Њ

    13.04.2025 16:34
    Њ
    Па ово свако мало искуснији зна,тесто мора да одстоји. Рерна мора бити укључена 10 до 15 минута пре печења ,овисно о квалитету рерне и дали се пече на струју или гас.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna