Tačno je drugari, jabuke se prskaju 15-25 puta, ali ne zaboravite da prskanje počinje još u fazi cvetanja i proteže se kroz sve faze rasta ploda i po tome otrova ima u svim delovima ploda od koštice do kore. Inače, za laike, svaki otrov ima karencu a to je period u kom je otrov-otrov a nakon toga to više nije i jabuka se može konzumirati.
Nego, niko ne pominje korisne enzime u jabučijoj koštici, npr. vitamin B17 - Leatril i njegovu ulogu u borbi protiv kancera...
ukoliko je u pitanju preparat sa kontaktnim dejstvom, zadrzava se na kori i dovoljno je oprati jabuku pre jela vodom. Ukoliko je preparat sistemik, nalazi se u celom tkivu jabuke, te vam ne pomaze ni pranje, ni ljustenje (ovo vazi u slucaju da se ne postuje karenca- vreme potrebno da prodje od prskanja do berbe, a tokom kog se pesticid metabolise do neskodljivog nivoa). Ja obozavam jabuke, jedem ih sa korom, i ne berem brigu. I da ne zaboravim, trudna sam.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Nemojte ljuštiti jabuke
Život
•25.02.2014.
•11:09
Komentari 6
Subotičanin
Nego, niko ne pominje korisne enzime u jabučijoj koštici, npr. vitamin B17 - Leatril i njegovu ulogu u borbi protiv kancera...
agronom
Martin
Nataša
joj
Rob
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H