Slanina nezdrava? Organska, minimalna prerada, ni previse ni premalo nitrata, deci odlicna i neophodna za rast, jer deca bez masnoca ne mogu da rastu, cuva od prehlada i gripa uz dodatak razlicitih vrsta luka (vlašac, sremuš, praziluk, beli..), koristi se za razlicite uboje i ubode kao krema, organska je baza mnogih lekovitih melema. Uvek na listi potrepstina ispred ostalih suhomesnatih proizvoda,pa jos ako nije kuvana, vec domaca "sapunjara" ili "adidas", divota,odgajam 4 dece na njoj, verujte meni na rec
Treba dodati i da je ljudima u krajevima sa malom nadmorskom visinom slanina i druga masna hrana NEOPHODNA zimi kako bi se izgradio i odrzao imunitet. tsk tsk tsk
o fast fudovima u Srbiji bi se moglo raspravljati, ovo sto pise za aditive vazi za one velike lance, u manjim radnjama vam prave na identican nacin i od identicnih sastojaka kao vi kod kuce (sto, opet, moze biti diskutabilnog kvaliteta)
e a krofne... mmm... mamine krofne
Kada malo razmisliš shvatiš koliko je kuhinja kod nas nezdava: burek i jogurt za doručak, pljeskavica za ručak i par piva uz kuvani pasulj sa slaninom za večeru. Pohovana piletina i riba se smatraju zdravom hranom a razne paštete i viršle hrana pogodna za decu.
sinko, ne pričajte svašta.
konzumiranje slanine pomaže da se ne oboli od plućnih bolesti, tako da je vaš argument nevažeći. natrijum je jako bitan elektrolit i pomaže rehidrataciju organizma.
doviđenja
1.
Slanina - je u svakom slučaju 100 puta bolja i zdravija od preradjevina koje nam prodaju i koje su pune nitrata i raznotraznih emulgatora koji su kancerogeni. Ne vidim da je nešto našim dedama falilo dok su gulili luk i slaninu.
2.
Belo brašno i beli hleb su sada mnoooogo zdraviji nego bilo koji integralni hleb. Zašto? Zato što se i žitarice prskaju svakojakim pesticidima i otrovima. Svi znamo da se integralno brašno dobija od celog zrna pa samim tim i sve pesticide kojima su tretirane žitarice dobijate u brašnu.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Ove namrnice izbegavajte, bez obzira na težinu
Život
•05.04.2014.
•20:38
Komentari 5
olja
o fast fudovima u Srbiji bi se moglo raspravljati, ovo sto pise za aditive vazi za one velike lance, u manjim radnjama vam prave na identican nacin i od identicnih sastojaka kao vi kod kuce (sto, opet, moze biti diskutabilnog kvaliteta)
e a krofne... mmm... mamine krofne
mile
zealot
konzumiranje slanine pomaže da se ne oboli od plućnih bolesti, tako da je vaš argument nevažeći. natrijum je jako bitan elektrolit i pomaže rehidrataciju organizma.
doviđenja
Lajavi
Slanina - je u svakom slučaju 100 puta bolja i zdravija od preradjevina koje nam prodaju i koje su pune nitrata i raznotraznih emulgatora koji su kancerogeni. Ne vidim da je nešto našim dedama falilo dok su gulili luk i slaninu.
2.
Belo brašno i beli hleb su sada mnoooogo zdraviji nego bilo koji integralni hleb. Zašto? Zato što se i žitarice prskaju svakojakim pesticidima i otrovima. Svi znamo da se integralno brašno dobija od celog zrna pa samim tim i sve pesticide kojima su tretirane žitarice dobijate u brašnu.
Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.
Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.
Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.
Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.
Napiši komentar
NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 72H