Info
04.10.2024.
13:02 > 13:48
"U moje vreme škola nije imala obezbeđenje. Nije bilo incidenata, tek po neka tuča", rekao je jedan tata oštro se suprotstavljajući ovom konceptu koji nas, izgleda, svakog septembra duboko uznemiri.
  • E da

    04.10.2024 16:39
    Na...od razrednog, dobijes ukor direktora i jos kod kuce nagrabusis ako si nesto zeznuo u skoli.
    Nazalost, ta vremena su prosla.Mislim da su sistem i one nesrećne devedesete unakazile buducnost jedne nacije bar za sada.
  • naivac

    04.10.2024 16:13
    Kome sluzi pandurija
    Cime se bave placeni ljudi u uniformama policije Serbije.
    Kome slize oni.
    Nekad su nas cuvali od zla
  • Uzrok-posledica

    04.10.2024 16:06
    Građenje lošeg društveno-ekonomskog sistema je dovelo do toga da imamo policajce i u školama. Imala je i SFRJ svojih mana, ali tada je čovek širom države mogao da spava na ulici ako hoće, a da ga niko ne dira. Dok danas nema sigurnosti ni u školama, a automobili se uništavaju na parkinzima iz obesti.
  • Srba

    04.10.2024 15:49
    Liman
    Da, posto su radnici obezbedjenja tehnoloski potkovani dzejms bondovi i vrhunski pedagozi, a ne mahom penzioneri koji jedva svojim telefonima barataju i tu su da ne bi umrli od gladi posto su ceo zivot na minimalcu. Sta pricate bre vi? Radnik obezbedjenja ne da nije sprecio Ribnikar nego je prvi popio metak, kad se vec hvatate toga... Obezbedjenje po skolama sluzi da se direktor ugradi u cifru, a uciteljicama neko ode po dorucak
  • Izvidjac Futog

    04.10.2024 15:35
    Druga vremena
    Druga vremena drugi obicaji.Prvi put sam stao na vrata diskoteke 1976 godine kao obezbedjenje tada se to redar zvalo i tako 37 godina radio sam sve vrste obezbedjenja. lica i imovine.Pratio sam sve socioloske promene u drustvu Verujte da je sada mnogo slozenije raditi posao obezbedjenja nego pre dvadeset ili vise godina .Obezbdjenje u skolama je po meni najslozenije iz vise razloga .Prvo cuva se nesto najvrednije sto covek ima.Drugo zakon nije u celosti prilagodjen ovom vremenu.Radnik obezbedjenja je prilicno sputan ajd da kazem paragrafima.Prisustvo policije je korisno u kombinaciji sa privatnim obezbedjenjem .Imaju ovlastenja koja nema pripadnjik privatne agencije.A potrebna su da bi se posao radio kako treba .Naravno da bi trebala dodatna obuka i licenca za rad u skolama .I ja se sa setom secam nekih proslih vremena i sve vise sam u fazonu pesme stanite dani stanite noci Ali isto tako sam i svestan vremena u kome zivimo i trudim se da zivim u skladu s tim.Obezbedjenje u skolama je potrebno i nemoze se gledati na to kao trosak .
  • s

    04.10.2024 15:11
    Ne treba
    Obezbeđenje koje nema nikakvu odgovornost isto kao i deca ne treba.Odgovornost nema zato što nema nikakva prava
  • Zemlja čudesa

    04.10.2024 13:46
    Policijsko obezbeđenje (privatno još manje) nikada neće sprečiti AI prevare, krađe slika iz telefona ili male nasilnike na društvenim mrežama. Ono što je radilo posao u "naše" vreme je bila - kažnjivost. To je ono čega danas više nema. Svi imaju gomilu "prava", a "obaveza" niotkuda. Ono za šta si izvlačio debele batine od roditelja sada više nije sankcionisano jer je tu SOS telefon i prijava porodičnog nasilja, pa će videti Mama i Tata svog boga. Iz škole se ne izbacuje po zasluzi, jer školi treba advokatski tim koji će voditi taj postupak. Opravdanih možeš imati koliko ti volja, roditelji štancuju opravdanja na šapirografu. Toga isto nije "nekada" bilo.
    Dakle, da rezimiram - nema vaspitavanja (i vaspitanja) u ovom nakaradno postavljenom sistemu.
  • Neoplantius

    04.10.2024 13:44
    Stara-nova vremena
    Činjenica jeste da su se vremena promenila.
    Postavlja se pitanje efikasnosti obezbeđenja. Koliko jedan radnik uopšte može na toliko dece i posetioca?
    Znači li to da trebamo jače i skuplje obezbeđenje, ili je rešenje malo kompleksnije (što je moje mišljenje)?
  • Mile

    04.10.2024 13:22
    U nase vreme da je bilo obezbedjenja u skolama ne bi moglo da se desi da skola zahteva od roditelja da oni licno potpisu ugovor i angazuju to privatno obezbedjenje jer skola nece da odgovara za bezbednost dece u skoli.
  • sale

    04.10.2024 13:17
    razuma bez
    nisu cia, vatikan, iluminati doveli obezbedjenje u skolu...
    ono je tu zbog ponasanja dece, tvoje dece, dece koju si ti, roditelju vaspitao...

    nisu deci cia i vatikan, vekovni srbski neprijatelji uvalili mobilni telefon u ruke, vec si im ga ti kupio!
    nisu deci iluminati zabranili da se igraju sa vrsnjacima ispred zgrade, vec ih ti tolerises...

    sam si, roditelju, oce, kriv za sve sto se tebi i tvojoj deci desava!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna