Lazanje sa keljom i brokolijem - sočan ručak bez mesa

Lazanje sa povrćem su recept u kojem ćete uživati.
Lazanje sa keljom i brokolijem - sočan ručak bez mesa
Foto: Pixabay

Odličan su obrok za one koji bi da pauziraju ili jednostavno ne jedu meso.

Lako se pripremaju, tako da ponekad nije loše eksperimentisati sa drugačijim ukusima.

Sastojci:
 
(za 4 osobe)
 
– 1 krem supa od brokolija
 
– 100 ml pavlake za kuvanje
 
– 12 kora za lazanja
 
– 350 g očišćenog kelja
 
– so
 
– 250 g rikota sira
 
I još…
 
– 150 ml pavlake za kuvanje
 
– 20 g kačkavalja
 
Priprema:
 
Kelj isecite i skuvajte u posoljenoj vodi. Kratko prokuvajte, ohladite u hladnoj vodi i ocedite.
 
Sadržaj kesice krem supe sipajte u 500 ml mlake vode i mešajte dok ne proključa. Kuvajte na umerenoj temperaturi oko pet minuta neprestano mešajući.
 
Dodajte pavlaku, promešajte i ostavite da sos još jednom provri.
 
U posudu za pečenje lazanja stavite nekoliko kašika sosa da prekrije dno. Stavite red kora, premažite sosom i po njemu rasporedite deo iskidanog sira i deo povrća.
 
Postupak ponavljajte dok ne potrošite materijal, završite sa korom. Prelijte pavlakom i pospite rendanim kačkavaljem.
 
Pecite u rerni na 180 stepeni oko 35 minuta dok površina ne postane zlatno žute boje.
 
Pečene lazanje ostavite pokrivene pet minuta, a zatim isecite i poslužite.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!
  • Andrija Šrek

    28.10.2022 11:16
    ...
    Fini prilog uz krmenadle.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti