Jesenja poslastica: Sočna pita od bundeve

Donosimo recept za lepu, sezonsku pitu u kojoj će uživati svi ljubitelji bundeve.
Jesenja poslastica: Sočna pita od bundeve
Foto: Pexels
Recept uključuje mešenje kora, ali taj korak možete da preskočite ukoliko imate kore za gibanicu.
Pola kilograma brašna prosejati na dasku za mešenje, pa ga zamesiti kao za svaku pitu i oklagijom razviti kore kao za gibanicu.
Ispeći kore i ostaviti ih na stranu. Oljuštiti bundevu, očistiti od semena i istrugati.
 
U šerpi kratko ispržiti bundevu na masti. Posuti je šećerom i nastaviti mešanje, a kad bundeva omekša, ostaviti sa strane da se hladi.
 
Zasebno umutiti sedam žumanaca s malo šećera, izmešati žumanca s bundevom, a zatim dodati komad maslaca i ulupanu penu od sedam belanaca. Staviti sitnog šećera i cimeta po ukusu.
 
U ovako pripremljenu smesu od bundeve sipati malo mleka da se dobije masa srednje gustine.
 
Pleh ili tepsiju namazati mašću pa ređati kore, a zalivati ih maslacem. Preko kora poređati nadev od bundeve, zatim opet kore i tako dok se sav nadev ne utroši.
 
Završiti ređanje pečenom korom, koju treba dobro zaliti mlekom i izbosti viljuškom.
 
Ovu gibanicu od bundeve peći na umerenoj temperaturi, a služiti toplu, isečenu na komade i posutu šećerom, vanilom ili cimetom po želji.
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Recepti