Nemate vremena da čekate da testo za picu naraste? Probajte ovaj recept

Ako želite da napravite testo za picu, a nemate vremena da čekate da naraste, isprobajte ovaj jednostavan recept.
Nemate vremena da čekate da testo za picu naraste? Probajte ovaj recept
Foto: Pixabay
Potrebno je: 130 mililitara tople vode, suvi kvasac, kašičica šećera, 310 grama brašna, dve kašike maslinovog ulja i kašičica soli, piše N1.
Priprema
 
Zagrejte rernu na 230 stepeni i zagrejte tiganj. Sipajte vodu u činiju i dodajte kvasac i šećer. Promešajte i sačekajte deset minuta dok smesa ne postane kremasta.
 
Zatim u smesu dodati brašno, ulje i so i umutiti dok ne postane glatka. Sačekajte pet minuta da odstoji. 
Prebacite testo na podlogu na koju ste prethodno sipali malo brašna i rolajte ga u krug.
 
Nakon toga, prebacite ga u tiganj. Dodajte sosove i prelive po želji i pecite oko 15 minuta.
 
Prijatno!
OBRATI PAŽNJU! Osvežili smo platformu sa muzičkim kanalima, a preko koje možete slušati i Radio 021. Preporučujemo vam novu kategoriju - LOUNGE, za baš dobar užitak i relax tokom dana. Vaš 021!

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

Espresino - kafa u kombinaciji sa čokoladom

Ukoliko ste ljubitelj kafe, onda ste možda u poslednje vreme čuli za sve popularniji espresino - kafu sa čokoladom koja se pije širom Italije, a najbolja je u Rimu, Torinu i na samom jugu ove zemlje.