Frilenseri još danas imaju vremena da prijave porez

Frilenseri još danas imaju vremena da prijave porez, a to mogu učiniti preko posebnog portala Poreske uprave pod nazivom Frilenseri.
Frilenseri još danas imaju vremena da prijave porez
Foto: Pixabay
Poreska uprava ističe da 31. jula ističe rok za prijavljivanje prihoda ostvarenih od ugovorne naknade od autorskih i srodnih prava i ugovorne naknade za izvršen rad na koji se porez plaća samooporezivanjem.
Poreski obveznici koji su u drugom tromesečju ostvarili prihod po tom osnovu podnose poresku prijavu na Obrascu PP OPO-K.
Dodatne informacije dostupne su na portalu Frilenseri i posredstvom Kontakt centra na 0700 700 007 i 011 33 10 111. 
 
Inače, ovo je prvi put da Poreska ne šalje rešenja, već su frilenseri dužni da sami prijave prihod i uplate odgovarajući porez. 
 
Prema ranijim procenama, u Srbiji radi oko 70.000 frilensera.
  • @Bole

    31.07.2023 14:05
    Poštovana moralna poštenjačino, to vaše prepošteno nezarezivanje traje dosta duže od postojanja SNS. SNS je vaše ogledalo.
  • kozak

    31.07.2023 13:07
    A što si ga prijavio? Što nisi i tamo bio lopov i secikesa kao ovde pa se pravio pametan da ne plaćaš porez? Najviše volim vas sa punim ustima poštenja, što vapite za pravnom i uređenom državom dok sami sve radite da do toga ne dođ

    Лопов и сецикеса је министар и његов газда!
  • Bole

    31.07.2023 12:01
    Šta zna svinja šta je dinja
    Sve samo moralisanje od SNS ekipe, te uređena država,te pravna država, puna im usta poštenja dok besomučno pljačkaju i uzurpiraju institucije, e zato vas frilenseri ne zarezuju i neće vas zarezivati ni ubuduće.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija