Vlasti na Kosovu: Ne treba žuriti sa ukidanjem zabrane uvoza robe iz Srbije

Portparol Vlade Kosova Perparim Krieziju izjavio je za Telegrafi da je primetno poboljšanje situacije na severu, ali da ne treba žuriti sa ukidanjem zabrane uvoza robe iz Srbije.
Vlasti na Kosovu: Ne treba žuriti sa ukidanjem zabrane uvoza robe iz Srbije
Foto: 021.rs
"Mere su uvedene nakon otmice trojice kosovskih policajca sa teritorije naše zemlje na granici sa Srbijom. Analiza bezbednosne situacije je u toku. Konstatovano je da postoji poboljšanje i želimo da se sve što pre vrati u normalu. Optimisti smo da će poboljšane situacija omogućiti ukidanje mera, ali ne treba žuriti", rekao je Krieziju.

On je dodao da  je konačna procena uvek na bezbednosnim institucijama, koje preporučuju dalje korake, prenosi Kosovo onlajn.

Zabrana uvoza robe iz Srbije na snazi je od 15. juna, a premijer Aljbin Kurti rekao je ranije da je ta odluka doneta iz bezbednosnih razloga.

  • Serafin

    12.08.2023 15:21
    ..
    Za kompletnu situaciju na severnom delu Kosova,tenzije,sukobi sa policijom i KFOR om je delo dueta Vucic- Vulin i njihovi paravojni i policiske strukture iz diverzantskih jedinica sa ulogom izazivanje sukoba..tako da smirivanje situacije nema nikake veze sa vlastima na Kosovu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.