"Moć igre" i "Igra(j) za napredak" na EXPO za 1,7 milijardi: Desetogodišnji profit angažovane firme

Za razradu i produkciju dva tematska sadržaja izložbe EXPO 2027 biće potrošeno ukupno 1,726 milijardi dinara bez PDV-a, odnosno oko 14,6 miliona evra.
"Moć igre" i "Igra(j) za napredak" na EXPO za 1,7 milijardi: Desetogodišnji profit angažovane firme
Foto: Pixabay
Kako piše Nova ekonomija, "Studio za nove medije Galerija 12" dobio je dva nova posla za izradu idejnog rešenja, razradu i produkciju sadržaja i tematskih paviljona "Moć igre" i onih pod nazivom "Igra(j) za napredak". 
 
Ukupna vrednost ovog posla približno je tri puta viša od ukupnih desetogodišnjih prihoda ovog preduzeća.
Ugovor za novi posao za tematski paviljon "Moć igre" vredan je 600 miliona dinara bez PDV-a, dok je ugovor za tematski paviljon "Igra(j) za napredak" vredan čak 1,126 milijardi dinara.
 
Ovo preduzeće bilo je jedini ponuđač za posao, a uslov je bio da minimum dva zaposlena imaju minimum tri godine iskustva "za potrebe razrade narativa sadržaja i istraživanja".
"Studio za nove medije Galerija 12" će izraditi muzejsku celinu na temu "Moć igre", sa fokusom na nove medije i kreirati "održivi muzejski prostor i postavku koje će nakon završetka manifestacije EXPO 2027 biti deo legatskog programa i stalna postavka".
 
Rok za izradu dizajna je najkasnije do 31. marta sledeće godine, za produkciju sadržaja je najkasnije do 31. marta 2027. godine, dok je rok za realizaciju sadržaja najkasnije do 10. maja iste godine.
 
Za izradu muzejske celine na temu "Igra(j) za napredak", sa fokusom na nove medije, interaktivne instalacije i savremene tehnologije, koje će takođe nakon završetka manifestacije EXPO 2027 postati legat i stalna postavka, biće povereno 1,126 milijardi dinara pomenutoj firmi.
 
Usluga podrazumeva izradu idejnog rešenja, njegovu detaljnu razradu, produkciju i realizaciju sadržaja – na površini od 3.600 kvadratnih metara.
Rokovi za izradu dizajna, produkciju sadržaja i njegovu realizaciju su isti kao i za "Moć igre".
 
Prema podacima novog završnog računa ove firme za 2023. godinu, kompanija "Studio za nove medije Galerija 12", ostvarila je profit od 550.000 dinara (oko 4.700 evra).
 
Ukupni poslovni prihodi u 2023. godini dostigli su oko 690.000 evra, a preduzeće ima deset zaposlenih.
  • Marko, Liman

    01.08.2024 02:19
    A delfinarijum, ni reči.
  • Mile

    31.07.2024 19:16
    Kome
    Ubedljivo smo najgora reprezentacija bili na EURU, kome treba stadion,ko će gledati te manekene i luzere, platio bih da ne gledam.
  • Mirko

    31.07.2024 19:13
    Agencija za lađenje m00da.
    Nema ovde sreće dok god je crveno crna koalicija.
    Ko je zaboravio ili ne zna,podsećam: SPS i SRS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Tramp pokrenuo svoju platformu za kriptovalute

Kandidat republikanaca na predstojećim novembarskim predsedničkim izborima Donald Tramp pokrenuo je novu platformu za kriptovalute World Liberty Financial i pozvao javnost na ulaganje.

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.