Cena brašna ograničena do kraja februara naredne godine

Cena brašna biće ograničena do 28. februara 2025. godine, stoji u uredbi koju je usvojila Vlada Srbije.
Cena brašna ograničena do kraja februara naredne godine
Foto: 021.rs
Tako će kilogram brašna tip T- 500 u trgovinama i dalje koštati 49,99 dinara, dok će kilogram brašna tip T-400 koštati 54,99 dinara, piše N1.
 
Vlada Srbije je, na sednici održanoj 29. avgusta, usvojila novu Uredbu o ograničenju visine cena osnovnih životnih namirnica, kojom se, praktično, primena postojeće uredbe produžava do kraja februara 2025. godine.
"Trgovci na malo koji prodaju prehrambene proizvode obavezni su da u strukturi dnevne ponude svih vrsta brašna tip T-400 glatko imaju najmanje jednu robnu marku brašna tip T-400 glatko, u pakovanjima do jednog kilograma, uključujući jedan kilogram, čija maksimalna maloprodajna cena ne sme prelaziti 54,99 dinara po kilogramu", stoji u novoj uredbi.
Kada je reč o brašnu tip T-500, trgovci na malo koji prodaju prehrambene proizvode "obavezni su da u strukturi dnevne ponude svih vrsta brašna tip T-500 imaju najmanje jednu robnu marku brašna tip T-500 u pakovanjima do jednog kilograma, uključujući jedan kilogram, čija maksimalna maloprodajna cena ne sme prelaziti 49,99 dinara po kilogramu".
 
Po ovim cenama proizvođači moraju trgovcima na malo da isporučuju 50 odsto isporučenih količina na mesečnom nivou u odnosu na isti period prethodne godine.

"Maksimalna količina brašna koju trgovac na malo može da proda potrošaču u pojedinačnoj kupovini je pet kilograma brašna tip T-400 glatko i pet kilograma brašna tip T-500", precizira se u uredbi.

  • Av

    31.08.2024 19:32
    Zasto? Neka mu neko iz SNS-a kaze cemu sva ova ogranicenja? Nafta na berzi pada, zita imamo od prosle godine i ne znamo sta da radimo sa njim...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija

Boingovi mehaničari najavili štrajk

Mehaničari zaposleni u kompaniji Boing najavili su štrajk jer su odbili predloženi ugovor prema kojem bi plate bile povećane 25 odsto u naredne četiri godine.

NBS smanjila referentnu kamatnu stopu

Izvršni odbor Narodne banke Srbije na današnjoj sednici je odlučio da nastavi da ublažava monetarne uslove smanjujući referentnu kamatnu stopu za 25 baznih poena, na nivo od 5,75 odsto.

Samsung će otpustiti 30 odsto radnika

Južnokorejski Samsung elektroniks, najveći proizvođač pametnih telefona, televizora i memorijskih čipova, otpustiće do 30 odsto svoje radne snage u inostranstvu u nekim sektorima, prenosi Rojters.