Firma iz Abu Dabija zvanično kupila Jetel

Grupa PPF, u čijem vlasništvu je i operator Jetel, uspešno je zaključila proces prethodno najavljene prodaje više od 50 odsto akcija svojih kompanija u Srbiji, Bugarskoj, Mađarskoj i Slovačkoj.
Firma iz Abu Dabija zvanično kupila Jetel
Foto: Pixabay (ilustracija)
Novi većinski vlasnik je Emirates Telecommunication Group Company ("e&") iz Abu Dabija. Transakcija je vredna 2,15 milijardi evra, javlja RTS.
Prodajom akcija formirana je nova kompanija Etisalat Telecom, kako se navodi, sa ciljem da se pozicionira kao najveći operator u centralnoj i istočnoj Evropi.
 
Formiranje ovog partnerstva je dogovoreno u avgustu 2023. godine. Partnerstvo ne obuhvata poslovanje PPF grupe u Češkoj.
Kompanija Emirates Telecommunication Group Company, poznata i kao "Etisalat" (e&), jedna je od vodećih u polju telekomunikacija u svom regionu i 18. najveći operator na svetu po broju pretplatnika i nivou prihoda.
 
Šesta je najveća kompanija na Bliskom istoku i posluje na tržištu Istočne Azije, Bliskog istoka i Afrike.
 
Firma je prvo osnovana kao akcionarsko društvo između britanske kompanije International e-radio limited i lokalnih partnera.
Potom se 1983. godine vlasnička struktura promenila – Vlada Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) je imala 60 odsto udela u kompaniji, a sa preostalih 40 odsto se javno trgovalo.
  • DžiajDžo

    25.10.2024 08:37
    Radioamateri
    Položili su ispit. Imamju masu slobodnih frekvencija. Stanice koštaju par hiljada dinara. Članarine su 2000 din godišnje.
    Ne trebaju im mobilni telefoni.
    Koristime eventualno zemaljsku telefoniju čija pretplata je oko 700 din mesečno.
    Hmmmm...


  • Laloš

    25.10.2024 08:31
    Firma iz Abu Dabija= bratija. Nakon BGH2O, PKBa dokopaše se i ovoga.
  • Zemlja čudesa

    25.10.2024 07:54
    Znači, sada će na telefonu da mi izlazi "Selam alejkum"?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Biznis i ekonomija