Amazon pokreće isporuku dronom u Evropi

Amazon je najavio planove za korištćenje bespilotnih letelica pri isporuci paketa kupcima u Ujedinjenom Kraljevstvu i Italiji počevši od sledeće godine.
Amazon pokreće isporuku dronom u Evropi
Foto: Pixabay
Usluge će početi na nepoznatim lokacijama pre kraja 2024.
Trenutno Amazon nudi dostavu dronom u dve države u Sjedinjenim Državama za robu do 2,2 kilograma težine. Za evropsko širenje Amazon blisko sarađuje sa evropskim i nacionalnim vlastima kako bi se pridržavao propisa. Kompanija će uskoro otkriti prva probna područja na kojima će kupcima biti dostupna dostava dronovima.
Tokom procesa porudžbine kupci se mogu odlučiti za dostavu dronom ako je dostupna u njihovom području. Nakon završetka porudžbine, dron će odleteti do kupčevog dvorišta i dostaviti paket, a zatim se vratiti.
 
"Postoji velika potražnja za ovom tehnologijom. Kupci mogu da biraju između više hiljada artikala teških 2,2 kilograma ili manje, od sredstava za pranje posuđa i četkica za zube do kozmetičkih proizvoda i baterija, pod uslovom da naručeni proizvodi stanu u paket veličine kutije za cipele", rekao je Dejvid Karbon, potpredsednik Amazon Prime Aira.
 
Kupci zainteresovani za isporuku dronom prvo moraju biti odobreni. Dron zahteva dovoljno otvorenog prostora za dostavu paketa s visine od oko 3,6 metara. U Sjedinjenim Američkim Državama kupac postavlja oznaku s QR kodom na travnjak kako bi vodio dron do mesta isporuke. 
 
@gaygiraffe Watch how Amazon Prime Air delivers packages in less than an hour with their new MK30 drones! See how these drones can fly in light rain, avoid obstacles, and reduce noise by 25%! Learn more about Amazon’s innovation and safety standards for drone delivery! Check out the links below for more information! #Amazon #PrimeAir #DroneDelivery #MK30 #Innovation #safety ♬ original sound - uwu
U Ujedinjenom Kraljevstvu Amazon planira da koristi isporuku bez markera, s bespilotnim letelicama koje identifikuju lokacije isporuke pomoću GPS-a, piše Ecommerce News.
 
Dostavama će se baviti manji i tiši dron MK30 koji je Amazon predstavio do kraja 2023. Ovaj dron može da radi po slaboj kiši i vetru i pređe do 12 kilometara za dostavu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Nauka i tehnologija