Plenković: U ovom trenutku nije predviđen susret s Vučićem

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je danas da u ovom trenutku nije predviđen njegov sastanak s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom predstojeće posete Subotici.
"Glavni razlog posete je otvaranje Hrvatske kuće koju je u potpunosti finansirala vlada Hrvatske", rekao je Plenković novinarima u Slavonskom Brodu.
Naveo je da je poseta odraz "konzistentnosti politike vlade koja je usmerena na zaštitu i podršku interesima Hrvata koji žive u susednim državama", prenela je Hrvatska radiotelelvizija.
Plenković će se u Subotici sastati s premijerkom Anom Brnabić s kojom će, kako je kazao, razgovarati "o svim temama bilateranih odnosa".
 
Premijer Hrvatske će 23. juna posetiti Suboticu na poziv predsednice Hrvatskog nacionalnog veća Jasne Vojnić i predsednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislava Žigmanova koji je ministar za ljudska i manjinska prava u Vladi Srbije.
 
To će biti njegova prva poseta Srbiji otkako je 2016. postao premijer.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.