VIDEO: Peskov demantuje da je Putin napustio Moskvu, eksplozije u Voronježu

Šef Vagnera Jevgenij Prigožin odbio je da se preda nakon govora predsednika Vladimira Putina, koji je njegove postupke nazvao izdajom.
Portparol Kremlja Dmitrij Peskov demantovao je navode da je predsednik Rusije Vladimir Putin napustio Moskvu i otišao avionom za Sankt Peterburg.
 
"Putin radi u Kremlju", rekao je Peskov za TASS.

Više medija piše o eksplozijama i uličnim borbama.

Zapalio se rezervoar sa gorivom u naftnoj rafineriji kod ruskog grada Voronježa, saopštio je lokalni guverner, prenosi N1.

"Više od 100 vatrogasaca i 30 vozila je na licu mesta, prema prvim podacima nema žrtava", rekao je on.

Nije saopšten uzrok požara, ali snimci sa društvenih mreža pokazuju vojni helikopter koji je leteo u blizini rafinerije u trenutku eksplozije, javlja CNN.
 
Nova.rs prenosi i da je jedan od Vagnerovih konvoja napadnut kod Voronježa. 
 
"Zvanično je počeo građanski rat", preneo je savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko na svom Tviter nalogu navodnu poruku sa Telegram grupe Vagnera. 
 
Podsetimo, Vagnerovci su zauzeli grad Rostov, u kom se sada navodno vode ulične borbe. Kako prenosi beloruska agencija Nexta, došlo je do snažne eksplozije u Voronježu, a navodno su krenuli i da zauzimaju aerodrom.
Povodom krize u Rusiji oglasio se i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski koji je izjavio da je očigledna slabost Rusije i da "svako ko odabere put zla uništava samog sebe".
 
"Rusija je koristila propagandu da sakrije svoju slabost i glupost svoje vlasti. A sada je toliki haos da laži ne mogu da ga sakriju", kazao je Zelenski.
 
Kako je rekao, što duže ruske trupe i plaćenici budu u Ukrajini, to će više "haosa, bola i problema" Rusija stvoriti sebi.
  • Sima

    24.06.2023 20:18
    Sve sami stručni komentatori, poznavaoci prilika u Rusiji, Ukrajini i inim zemljama. A šta im se pred nosom dešava... E u to nisu upućeni.
  • boger

    24.06.2023 19:27
    Velesila?
    Tih Vagnerovih 25000 plaćenika prete da zavladaju Rusijom? Ima ih skoro kao novosadskih rezervista... Kada će pošteni Rusi da ustanu i reše se svih ovih ludaka koji ih sprečavaju da žive normalno?
  • Ssy

    24.06.2023 19:11
    Dilema
    Rusofili na muci. Bliži se trenutak kad će morati da izaberu između Putina i Prigožina. Ne verujem da će ići u Rusiju da brane Putina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.