Hamas: Izraelska vojska ponovo bombardovala izbeglički logor Džabaliju

Vlada Hamasa u pojasu Gaze saopštila je danas da su u izraelskom bombardovanju drugi dan zaredom pogođene stambene zgrade u izbegličkom logoru Džabalija i da ima mnogo mrtvih i ranjenih.
Hamas: Izraelska vojska ponovo bombardovala izbeglički logor Džabaliju
Foto: FoNet/AP
Izrael smatra da je u logoru koji se nalazi nadomak glavnog grada Gaze uporište te islamske ekstremističke organizacije.
Još uvek nema informacija o tome koliko je mrtvih i ranjenih u novom bombardovanju.
Izraelske snage su nastavile da napadaju ciljeve ekstremista u Gazi sa kopna i iz vazduha i ranije danas je rečeno da su ubijene desetine članova "terorističke organizacije", preneli su izraelski mediji.
 
Aktivnost je fokusirana na Džabaliju.
 
U utorak se srušilo nekoliko zgrada u tom logoru, a izraelska vojska tvrdi da se to desilo kada su se urušili tuneli Hamas ispod zgrada posle izraelskih vazdušnih napada čiji je cilj bio vođa bataljona i infrastruktura ekstremista.
 
Televizija Al-Džazira koja još uvek izveštava iz Pojasa Gaze objavila je video snimke razaranja i nekoliko ranjenih ljudi, uključujući decu donetu u obližnju bolnicu, preneo je AP.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.