U lavini kod Mon Blana poginulo dvoje britanskih skijaša

Dvoje britanskih skijaša poginulo je u lavini u francuskom skijalištu San Žerve kod Mon Blana u Alpima dok su se nalazili van staze, saopštilo je ministarstvo spoljnih poslova Velike Britanije.
U lavini kod Mon Blana poginulo dvoje britanskih skijaša
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prema izveštajima, radi se o 54-godišnjoj majci i njenom 22-godišnjem sinu, dodaje se u saopštenju.
 
Na drugom mestu, od iste lavine, povređen je jedan ski instruktor.
 
 
 
 
Lavina je protutnjala u utorak kroz područje izvan skijališta u zimovalištu Sen Žerve le Ban na visini od oko 2.300 metara, saopštila je administracija regiona Gornja Savoja.
 
Desetine gorskih spasilaca traga za ljudima koji su se našli na udaru lavine. Do sada su pet osoba spasli.
Gradonačelnik Sen Žervea Žan-Mark Peje rekao je da su vremenski uslovi previše nestabilni za riskantne poduhvate izvan obeleženih staza.
 
"Padala je kiša, padao je sneg, bilo je toplo. Dovoljno je obeleženih staza da se na njima skija. Užasno je ovo što se desilo. Jedna porodica je zbrisana, i vrlo smo tužni u Sen-Žerveu“, rekao je Peje.
 
Severno odatle, poginuo je 31-godišnji šetač koji je pao niz padinu, nakon što je skrenuo sa šetačke staze da bi gledao krdo goveda, rekli su spasioci.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet