Milatović podneo ostavku na funkcije u Pokretu "Evropa sad": "Način rada suprotan obećanom"

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović podneo je ostavku na sve funkcije u Pokretu "Evropa sad".

Milatović je bio zamenik predsednika tog pokreta. 

"Prilikom osnivanja pokreta 'Evropa sad', građanima smo obećali transparentnost u radu, racionalan i argumentovan dijalog o politikama koje su inkluzivne i održive. Istovremeno, obećali smo da će kompetencije i lični integritet predstavljati odlučujuće faktore pri zapošljavanju i napredovanju. Takođe, obećali smo drugačiju političku kulturu utemeljenu na uvažavanju različitosti i afirmisanju evropskih vrednosti", napisao je Milatović na društvenoj mreži X.

Naveo je da je dosadašnji način rada suprotan obećanom i vrednostima koje je imao na umu prilikom stvaranja Pokreta i da zbog toga daje ostavku na sve funkcije u njemu.
Kako je dodao, Pokret "Evropa sad" je "bio i ostaće važan deo njega jer su zajedno ispisivali istoriju demokratskih promena u zemlji".
 
 
"Kao i do sada, isključivo vođen interesima građana, kao predsednik Crne Gore sve svoje kapacitete usmeriću ka realizaciji ključnih državnih prioriteta", napisao je.
  • Miroslav

    13.04.2024 00:26
    Bože
    @zztop
    To nije obavezno nigde čak ne ni u Srbiji, samo je obavezno u Hrvatskoj!
  • zztop

    24.02.2024 20:31
    Pa jel to nije bilo obavezno da predsednik zamrzne sve stranačke funkcije dok je na dužnosti predsednika ili ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.