Orban: Evropa juri u rat kao voz sa ludim mašinovođom

Mađarska želi da spreči Evropu da uđe u rat sa Rusijom, istakao je mađarski premijer Viktor Orban i dodao da Vlada zna kako će to uraditi.
Orban je rekao da Evropa juri u rat kao voz sa "ludim mašinovođom".
 
"Pred nama je gigantski zadatak kakav nikada nismo imali. Moramo omesti Evropu da stupi u rat koji će je dovesti do uništenja", objasnio je Orban.
On je dodao da se ne sme dozvoliti realizacija opasnih planova EU i NATO koji vode širenju sukoba Ukrajini i na predstojećim izborima u Evropskom parlamentu glasati za stranke koje se zalažu za mir, a ne rat, piše banjalučka Srna.
 
Orban je ovo rekao na mitingu koji je održan na ostrvu Margit na Dunavu u Budimpešti posle "Marša mira", u znak podrške politici vlade Mađarske protiv širenja sukoba u Ukrajini.
Slične demonstracije održavaju se i drugim gradovima širom Mađarske.
 
Učesnici nose nacionalne zastave, transparente sa imenima svojih gradova i plakate u znak podrške vladajućoj stranci Fides, navodi Srna.
  • /

    02.06.2024 13:41
    /
    da znate kako je bilo madjarima i ukrajincima pod rusima drugacije bi njakali
  • BRIKS, nasa kuca!

    02.06.2024 10:25
    Madjarska ne ucestvuje u agresiji na Rusiju i zato im od sveg srca zelim da prezive rat koji je poceo! Dovoljno ce biti to sto ih Rusi nece gadjati taktickim nuklearkama, sto nece biti slucaj sa ostalim njihovim susedima, sem Srbije, naravno.
  • Miki21

    02.06.2024 10:16
    Lako je
    Lako je Orbanu. Šta bi pričao da je on na mestu Zelenskog.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.