Premijer Slovačke u bolnici glasao na evroizborima i ponovo optužio Zapad

Premijer Slovačke Robert Fico, ranjen u nedavnom atentatu, objavio je danas da je u bolnici glasao na izborima za Evropski parlament i ponovo optužio Zapad da podstiče napetost u odnosima s Rusijom.
Fico koji je naklonjen ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i protivi se vojnoj pomoći Kijevu, pogođen je sa četiri metka 15. maja dok je pozdravljao svoje pristalice u mestu Handlova.
 
"Glasao sam u bolnici“, objavio je 59-godišnji Fico na Fejsbuku.
"Potrebno je izabrati članove Evropskog parlamenta koji će podržati mirovne inicijative, a ne nastavak rata“, naveo je Fico.
 
On je uz to kritikovao države Zapada što su ove ndelje dozvolile Ukrajini da oružjem dobijenim od njih napada ciljeve na ruskoj teritoriji.
Ocenio je da je to dokaz da "velike zapadne demokratije ne žele mir, već povećanje napetosti u odnosima s Ruskom Federacijom, što se i dešava“.
 
Fico je ponovio obećanje da "neće uvući Slovačku u takve vojne avanture".
 
Slovačka na evro-izborima treba da izabere svojih 15 poslanika za Evropski parlament u kojem je ukupno 720 članova iz država EU. Višednevni izbori se završavaju sutra kada će glasati građani većine država.
  • iguman

    08.06.2024 17:38
    Vici nije bilo dosta ruske čizme, pa hoće repete?
  • mns

    08.06.2024 16:37
    živeo!
    samo da se oporavi ko svet, živ i zdrav bio Fico....
  • Suština

    08.06.2024 15:38
    Pročitajte "Zarobljenici geografije" Tima Maršala i videćete da je KLJUČNI interes Amerike u Evropi da po svaku cenu spreči uzajamnu saradnju Nemačke i Rusije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet