Belgijski premijer podneo ostavku zbog rezultata na izborima za EP

Belgijski premijer Aleksandar de Kro najavio je sinoć da će od danas biti predsednik vlade u ostavci, pošto je njegova partija desnog centra zabeležila pad na evropskim izborima.
Belgijski premijer podneo ostavku zbog rezultata na izborima za EP
Foto: Beta/AP
Signal birača je jasan, rekao je De Kro i istakao da je zemlji potrebna nova vlada brzo, sa punim ovlašćenjima.
 
"Za nas je posebno teško veče, izgubili smo. Od sutra ću biti premijer u ostavci", rekao je sinoć svojim pristalicama De Kro, pošto je prema izlaznim anketama njegova stranka zabeležila rezultat od 5,7 odsto, odnosno pad od 2,9 odsto u odnosu na izbore 2019. godine.
De Kro će ostati na funkciji privremenog premijera do formiranja nove vlade.
 
Pored njega, ostavku je najavio i predsednik stranke Tom Ongena.
Sinoć je, posle rezultata evropskih izbora, vladu raspustio i predsednik Francuske Emanuel Makron.
  • Gagi

    11.06.2024 17:18
    Sekiracija
    Mnogo mi ga,žao, čak je i plako* kako čujem.
  • Rile

    10.06.2024 11:40
    A pazi zaluđene botiiiće.Izneverovali šta se dešava.Minusarite vi i dalje.Za rođene se ne biste busali ovoliko kao za nesrećnika što vrši nuždu po ceeeelom narodu tako i vama.Posle će naravno biti krivi "oni"tamo neki što mrze Srbiju.
  • Sima

    10.06.2024 08:21
    U razvijenim političkim sistemima je veoma normalno i pristojno da se povučeš sa vlasti kada ne ostvariš dobre rezultate, umesto da pritiskaš, ucenjuješ i siluješ. To se zove politička kultura i ona je deo opšte kulture i tradicije jednog naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Protesti u Izraelu, blokirani putevi

Protesti protiv Vlade Izraela počeli su jutros širom zemlje blokiranjem puteva, pozivima na izbore i sporazum o oslobađanju talaca zatočenih u Pojasu Gaze.