Lider desnice u Francuskoj: Nisam pogođen izjavom Mbapea, malo neprijatno da sportisti morališu

Žordan Bardela, predsednik francuske ekstremno desničarske stranke Nacionalno okupljanje, izjavio je da nije pogođen izjavom kapitena francuske reprezentacija Kilijana Mbapea.
Lider desnice u Francuskoj: Nisam pogođen izjavom Mbapea, malo neprijatno da sportisti morališu
Foto: Beta/AP
Mbape je nedavno rekao da je protiv ekstrema i ideja koja izazivaju podele.
 
Predsednik desničarske stranke koja je nedano osvojila najviše glasova na izborima u Francuskoj za Evropski parlament potom je reagova na izjavu.
"Ako se poziva na glasanje protiv ekstrema, ne osećam se pogođenim. Imam veliko poštovanje prema Mbapeu i igraču Markusu Tiramu, ali treba poštovati i glas Francuza", rekao je Bardela za francusku televiziju Se njuz (C-News).
 
Posle dobrog rezultata ekstremne desnice na izborima za Evropski parlament, predsednik Francuske Emanuel Makron je raspustio parlament i sazvao prevremene parlamentarne izbore u dva kruga, 30. juna i 7. jula.
Francuska reprezentacija se nalazi u Nemačkoj gde učestvuje na Evropskom prvenstvu u fudbalu. 
 
Tiram je u subotu pozvao na borbu protiv ekstremno desničarske stranke Nacionalno okupljanje na izborima 30. juna i 7. jula, dok je Mbape u nedelju rekao da je protiv "ektrema i ideja koje izazivaju podele".
Bardela je rekao da mu je "pomalo neprijatno što sportisti dele lekcije ljudima koji primaju 1.400 evra mesečno i jedva stignu da sastave kraj s krajem".
 
"Kada ste multimilioner i imate priliku da putujete privatnim avionom, malo mi je neprijatno da vidim ove sportiste kako drže lekcije ljudima koji zarađuju 1.400 evra mesečno, a koji ne mogu da sastavljaju kraj s krajem, koji nemaju sreće da žive u zaštićenim naseljima. Nisam siguran da se takve lekcije morala mogu ceniti", dodao je Bardela.
  • Bojsi

    18.06.2024 19:46
    Pa i unuci robova imaju pravo glasa!
  • B

    18.06.2024 19:00
    Kvaziliberali i njihove dogme
    Desničari će razvalili na izborima u Francuskoj, jer ih ne interesuje da ratuju u Ukrajini za razliku od jako liberalnog Makrona.
    Posebno je zanimljivo da su u EU najratoborniji liberali i ekolozi.
  • Igor

    18.06.2024 17:32
    Kakva zamena teza, doduše ne iznenađuje kad znaš da je to rekao ljigavi desničar-oportunista. Srećom Francuzi nisu toliko zaostali kao mi i znaju da odgovore na ovakve pojave.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Rusija i Ukrajina razmenile po 90 zatvorenika

Ruske vlasti saopštile su danas da su razmenile 90 ukrajinskih ratnih zarobljenika za 90 ruskih vojnika zatočenih u Ukrajini, uz posredovanje vlasti Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).