Izlazne ankete u Francuskoj: Ekstremna desnica u vođstvu

Francuska ekstremno desničarska stranka Nacionalno okupljanje i njeni saveznici osvojili su večeras najviše glasova u prvom krugu vanrednih parlamentarnih izbora u Francuskoj.
Izlazne ankete u Francuskoj: Ekstremna desnica u vođstvu
Foto: Beta (AP/Jean-Francois Badias)

Prve procene izlaznih anketa po zatvaranju birališta govore da su oni osvojili više od 34 odsto glasova.

Na drugom mestu je savez levice Novi narodni front sa između 28,5 i 29,1 odsto glasova.

Na trećem mestu je centristički tabor predsednika Emanuela Makron sa 21,5 odsto.
  • Ssy

    01.07.2024 06:50
    Zemlja cvikatora
    Može vlast da se menja na izborima, ali za tigra to ne važi.
  • za B

    30.06.2024 23:23
    i ovaj put potpuno u autu
    ”Ukrajina je tema koja je sahranila Makrona” - vidi se da strašno dobro poznajete prilike u Francuskoj. Ni slučajno nije Ukrajina, kojoj - videvši šta stoji iza ruske maske - sada i Le Pen pruža ruku saradnje. Rusi su se najbednije prodali i odali - mogu još jedino da se ljube sa Iranom, Severnom Korejom i Srbijom. Kinezi ih, vrlo oprezno drže na uzici. Došla maca, na vratanca - Sibir je oduvek pripadao Kini, dok ga Rusi nisu okupirali za vreme drugog Opijumskog rata. Kina ne zaboravlja niti prašta, naročito kada je u pitanju teritorija izuzetno bogata rudama koje Kini toliko nedostaju. Živi bili, pa videli.
  • Kad su ljudi

    30.06.2024 22:19
    Zreli i hrabri
    Nisi zadovoljan-menjaj

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Još dva šumska požara u blizini Atine

Zbog dva velika šumska požara u blizini Atine, lokalne vlasti su izdale hitna naređenja da se neki stanovnici evakuišu, a drugi ostanu kod kuća i zatvore prozore kako bi se zaštitili od dima.

Sutra počinje mađarsko predsedavanje EU

Šestomesečno predsedavanje Savetu EU Mađarske počinje sutra a jedan od sedam prioriteta Budimpešte biće dosledna i na zaslugama zasnovana politika proširenja.