Voditeljka koja je intervjuisala Bajdena podnela ostavku jer su pitanja bila pripremljena

Radio voditeljka iz Filadelfije koja je 3. jula intervjuisala predsednika SAD Džozefa Bajdena dala je otkaz jer je postavljala pitanja koja je dobila od Bajdenovog tima.
Voditeljka koja je intervjuisala Bajdena podnela ostavku jer su pitanja bila pripremljena
Foto: Beta/AP
Radio-voditeljka Andrea Loful Senders na lokalnoj radio stanici WURD postavila je Bajdenu četiri takva pitanja u intervjuu nakon prve predsedničke debate, prenosi Glas Amerike.
 
WURD, jedina radio stanica koja je u vlasništvu Afroamerikanaca u Pensilvaniji, saopštila je da je intervju dogovoren bez znanja ili konsultacija sa menadžmentom.
U saopštenju, predsednica WURD Sara M. Loumaks rekla je da pitanja koja su dostavljena iz tima za predizbornu kampanju "krše praksu radija WURD kao nezavisnog medija".
 
"Kao jedina nezavisna radio stanica u vlasništvu Afroamerikanaca u Pensilvaniji, WURD Radio je gradio poverenje svoje publike tokom 20 godina. Ovo je nešto što shvatamo veoma ozbiljno. Pristati na unapred pripremljena pitanja ugrožava to poverenje i nije praksa WURD Radija", navela je Loumaks i potvrdila da su se WURD i Loful "sporazumno dogovorili" da se raziđu.
U intervjuu američkim medijima, Loful Senders je rekla da joj je Bajdenov tim poslao osam pitanja, od kojih je ona postavila četiri, a drugi radio voditelj koji je intervjuisao Bajdena u Milvokiju rekao je da su i njemu davana pitanja pre intervjua i zbog toga, kako je naveo, nije mogao da pita predsednika sve što je želeo.
 
Bajden je bez obzira na olakšavajuće okolnosti napravio gaf i tokom ovog intervjua rekavši da je on "prva crna potpredsednica u Beloj kući koja je služila sa crnim predsednikom".
 
Portparol Bajdenove kampanje rekao je da nije neobično da medijima daju pitanja za razgovor, kao i da je Loful Senders imala slobodu da postavlja i druga pitanja.
 
"Ne uslovljavamo intervjue prihvatanjem naših pitanja, a novinari su uvek slobodni da postave pitanja za koja misle da će dati najbolje infiormacije njihovom auditorijumu", rekao je portparol Bajdenove kampanje.
  • Marina

    10.07.2024 16:59
    A vidi ove jadnike što lupaju minuse. Ko vas je pozvao na ovu vest da lupate minuse? Kanda se malo prepoznao.. jel botići maleni?
  • Andrija Šrek

    10.07.2024 16:02
    ...
    Zamislite da se ovo desi u Srbiji?
    Ne možete, a...?
  • Paja

    10.07.2024 15:58
    Nije ona podnela ostavku već je otpuštena jer je javno otkrila da su joj pitanja nametnuta jer Biden bukvalno nema pojma gde je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres kod Nikšića

Zemljotres jačine 3,4 stepena, sa epicentrom u blizini Nikšića, pogodio je večeras Crnu Goru.