Izrael: Devet poginulih i više od 30 ranjenih u raketnom napadu iz Libana

Izraelske bezbednosne službe javile su danas da je u raketnim napadima iz Libana na Golansku visoravan, na severu Izraela, poginulo devet osoba, dok su 34 ranjene.
Devet ljudi je poginulo u udaru u Madždal Šamsu, rekao je ELi Bin, generalni direktor Magen David Adoma, izraelskog ekvivalenta Crvenog krsta.
 
On je dodao da su 34 osobe ranjene, od kojih je 17 u kritičkom stanju, a da su 10 od njih deca. 
Libanska militantna grupa Hezbolah ranije danas je saopštila da je uzvratila na izraelske vazdušne napade na južni Liban u kojima su poginula tri njena pripadnika, raketnim napadima na Golansku visoravan koju kontroliše Izrael.
 
Hezbolah je naveo da je u tom napadu povređeno više od 10 osoba, prenela je agencija AP. 
Izrael je zauzeo Golansku visoravan od Sirije, tokom šestodnevnog rata 1967, a anektirao je 1981. godine.
 
Izrael i Hezbolah gotovo svakodnevno razmenjuju vatru otkako je počeo rat u Gazi nakon iznenadnog napada palestinskog Hamasa 7. oktobra na jug Izraela.
 
Od početka oktobra, u izraelskim vazdušnim napadima na Liban ubijeno je više od 450 ljudi, uglavnom pripadnika Hezbolaha, ali i oko 90 civila. Na izraelskoj strani je ubijen je 21 vojnik i 13 civila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet