Hezbolah gađao raketama Izrael: Odmazda za vazdušni napad u kom je ranjeno 17 ljudi

Libanska ekstremistička organizacija Hezbolah saopštila je danas da je ispalila rakete na jedan grad na severu Izraela.
Kako su naveli, to su učinili u znak odmazde za izraelski vazdušni napad u kojem je ranjeno 17 ljudi.
 
Ministarstvo zdravlja Libana i državni mediji su objavili da je u vazdušnom napadu pogođen motor u libanskom selu Abasije i da su četiri osobe teško ranjene.
Hezbolah je kasnije saopštio da su njegovi borci ispalili rakete ka izraelskom gradu Kirjat Šmona, u znak odmazde, preneo je Asošijed pres.
 
Izraelski mediji su preneli da povreda nije bilo u eksploziji dve rakete, ali da je pričinjena šteta, a da se sirene za protivraketnu uzbunu nisu oglasile.
Prekogranični sukobi izraelske vojske i Hezbolaha su gotovo svakodnevni od početka rata u Pojasu Gaze 7. oktobra prošle godine.
 
Od tada je u Libanu ubijeno više od 500 ljudi, većinom boraca Hezbolaha.
 
Broj Palestinaca ubijenih u desetomesečnom ratu Izraela i Hamasa u Gazi gotovo je dostigao 40.000, po podacima tamošnjeg ministarstva zdravlja.
 
Kako je danas saopšteno ubijeno je najmanje 39.965, a ranjeno 92.294 ljudi.U protekla 24 sata u lokalne bolnice su preneta tela 36 ubijenih, dodaje se u saopštenju ministarstva koje u bilansu žertava ne pravi razliku između boraca i civila.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet