Italijanski gradonačelnik donirao 35 frižidera zatvoru u znak zahvalnosti

Gradonačelnik italijanskog gradića Luzevere u Furlaniji-Julijskoj krajini donirao je 35 frižidera za isto toliko ćelija u zatvoru u Udinama.
Italijanski gradonačelnik donirao 35 frižidera zatvoru u znak zahvalnosti
Foto: Pixabay
Ovo je uradio u znak zahvalnosti za utehu koju su mu zatvorenici pružili kada je pre 44 godine proveo osam dana u tom zatvoru, preneo je "Messaggero Veneto".
Mauro Pinoza rekao je da je pokrenuta akcija prikupljanja sredstava za inicijativu lokalnog ombudsmana za pritvorena lica i udruženja, ali da je sam platio čitavu sumu, odnosno 5.250 evra, kako bi osigurao da zatvorenici odmah dobiju frižidere.
 
Pinoza je proveo osam dana u zatvoru u Udinama nakon što je upotrebio novi pištolj na lokalnoj streljani pre nego što je dobio dokumente o obnavljanju dozvole za oružje pre 44 godine, prenosi ANSA.
"Moj svet se raspao", rekao je on.
 
Pinoza je za novine rekao da je u zatvoru proveo "samo osam dana, ali su bili dovoljni da shvati šta znači biti lišen slobode".
 
"Otkrio sam drugačiji svet, za koji nisam znao da ću ga ikada upoznati. Bio sam strašno uznemiren, ali ljudi sa kojima sam delio ćeliju nikada nisu prestajali da me teše", rekao je gradonačelnik.
Posle četvoromesečne osude koju je doneo prvostepeni sud, apelacioni sud u Trstu ga je na kraju oslobodio.
 
"Posle 44 godine konačno uradio nešto za objekat i zatočenike", zaključio je Pinoza.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet