Produžen pritvor Srbima uhapšenim nakon oružanog sukoba u Banjskoj

Osnovni sud u Prištini produžio je pritvor za još dva meseca Vladimiru Toliću, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću, koji su osumnjičeni za napad u Banjskoj.
Produžen pritvor Srbima uhapšenim nakon oružanog sukoba u Banjskoj
Foto: Beta/AP
Oni se terete za "teroristički napad na policiju" u Banjskoj u septembru prošle godine.
"Po zahtevu Specijalnog tužilaštva za produženje mere pritvora u krivičnom predmetu protiv okrivljenih V. T, B. S. i D. M, Osnovni sud u Prištini - Posebno odeljenje je 20. avgusta godine donelo rešenje i usvojilo zahtev Specijalnog tužilaštva, tako da je trojici okrivljenih mera pritvora produžena u trajanju od dva meseca", navodi se u saopštenju stručnog saradnika iz kabineta predsednice suda Medine Gaši koje je prenela RTS.
Vladimiru Toliću, Blagoju Spasojeviću i Dušanu Maksimoviću je određivana mera pritvora od 26. septembra prošle godine.
 
U Prištini ih sumnjiče za "teško delo protiv ustavnog poretka i bezbednosti", "napad na ustavni poredak", "pripremanje terorističkih dela ili krivičnih dela protiv ustavnog poretka i bezbednosti" i "neovlašćeno vlasništvo, kontrolu ili posedovanje oružja".

Oni su ranjeni, a potom uhapšeni, u sukobu naoružane grupe Srba predvođene Milanom Radoičićem sa pripadnicima Kosovske policije 24. septembra 2023. godine u selu Banjska, kod Zvečana.

  • Standardi

    22.08.2024 13:12
    Na okupiranom području KiM je još pre par decenija uspostavljen standard da su oružani napadi i ubistva pripadnika policije dozvoljeni, poželjni i predstavljaju borbu za slobodu, i to upravo od strane ovih prepoštenih Albanaca koji sada glume ludilo.
  • Bob Rock

    21.08.2024 15:17
    Sto za jednog- sve za litijum.
    Pokusao Vucic sa " unutrasnjim kriminalcima" da odvoji severni deo Kosova ..pa nije uspeo..i ako su Radojcic i dr.kriminalci dobili naoruzanje vredno 5-10 miliona evra..pa su poklonili kosovskim policajcima,kao donacija..
  • zztop

    20.08.2024 19:39
    Pa nemojte ih oni su bili zvonari u manastiru banjska ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet