Putin uporedio ukrajinsku ofanzivu na Kursk sa čečenskim masakrom u Beslanu pre 20 godina

Tokom svoje prve posete školi u Beslanu, poprištu krvoprolića pre 20 godina, Vladimir Putin je uporedio taj masakr sa ukrajinskom vojnom ofanzivom u Kurskoj oblasti, u Rusiji.
"Kao što smo se borili protiv terorista, danas se moramo boriti protiv onih koji čine zločine u Kurskoj oblasti, u Donbasu, u Novorusiji", rekao je ruski predsednik u video snimku objavljenom na Telegramu.
Donbas je region na istoku Ukrajine, koji danas uglavnom kontrolišu ruske snage, a izraz "Nova Rusija" odnosi se na plan za stvaranje ruske teritorije na jugu i istoku Ukrajine.
 
"Kao što smo postigli svoje ciljeve u borbi protiv terorizma, ostvarićemo ih i u borbi protiv neonacista, a zločince ćemo nesumnjivo kazniti", dodao je Putin, nastavljajući priču o "denacifikaciji" Ukrajine.
Ruski predsednik je to na marginama posete školi broj jedan u Beslanu - svojoj prvoj na samom mestu tragedije - na ruskom Kavkazu, kako bi odao počast žrtvama krvavog uzimanja talaca čečenskih terorista, pre 20 godina.
 
Više od 1.000 ljudi je uzeto za taoce 1. septembra 2004. i držano 50 sati u lošim uslovima. Situacija je završena krvoprolićem, bilo je oko 330 mrtvih, uključujući 186 dece.
 
Pored posete školi, Putin je posetio i groblje gde je sahranjena većina žrtava. On je kleknuo u podnožje spomenika i položio crvene ruže, vidi se na fotografijama koje je objavila pres služba ruskog predsedništva.
Prema istom izvoru, on je potom položio cveće i pored spomenika ruskim vojnim specijalcima, poginulim tokom napada na školu.
 
"Ova tragedija će nesumnjivo ostati neizlečiva rana u istorijskom sećanju cele Rusije", rekao je Putin.
  • Bob Rock

    21.08.2024 15:07
    Sto za jednog
    Neka baljezga on svojim pristasama i Vucicu,Vilinu,Dodiku..ove budalastine,ali kako se odvija situacija..pre ce Zelenski dronovima ubiti Putina nego Putin Zelenskog..i ako je par puta bezuspesno pokusavso
  • iguman

    21.08.2024 14:28
    " Op trt gewesen zein" reče nas poznati glumac, pa liči kao da se neko to nama stvarno utrto.
    Slava Ukrajini.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet