Zatvorenici u ruskom zatvoru napali čuvare i uzeli taoce: Ima teže povređenih

U zatvoru u Volgogradskoj oblasti, deo zatvorenika napao je zatvorske čuvare i administraciju zatvora i uzeo taoce, saopštila je ruska federalna agencija za izvršenje zatvorskih sankcija.
Zatvorenici u ruskom zatvoru napali čuvare i uzeli taoce: Ima teže povređenih
Foto: Pixabay
Zatvorenici su napali zaposlene u zatvoru noževima za vreme zasedanja disciplinarne komisije, i uzeli ih za taoce, prenosi N1
 
Ruski mediji javljaju da je moguće da ima žrtava među čuvarima i administracijom.
Pojedini kanali navode da se radi o zatvorenicima koji su pripadnici terorističke organizacije Islamska država. Potvrde te informacije za sada nema.
 
Prema pisanju ruskih medija, upravnik zatvora je ranjen, kao i još troje ljudi. Ranjeni su, navode nezvanično ruski mediji, prebačeni u bolnicu.
Navodno je za pregovore za otmičarima angažovan imam iz Volgograda. Navodno otmičari traže helikopter i dva miliona dolara. O tome pišu telegram kanali povezani sa ruskom policijom. Zvaničnih potvrda ovih informacija nema.
 
Ruski mediji pišu da je ispred zatvora stigla specijalna antiteroristička jedinica i da se sprema za operaciju oslobađanja. U zatvoru se nalazi oko 1.230 zatvorenika.
 
Muftija Centralne duhovne uprave muslimana Volgogradske Bata Haif Mohamad oblasti izjavio je za RIA Novosti da njega nisu zvani da pregovora sa teroristima koji drže taoce u zatvoru u Surovinkinu. 
 
On je takođe kazao da je spreman da pomogne, ali i da ne vidi zašto su pregovori sa kriminalcima uopšte potrebni, te da sa njima treba govoriti isključivo sa pozicije sile. Ranije su neki Telegram kanali bliski ruskoj policiji i silama reda objavili da je navodno imam pozvan iz Volgograda da pregovara sa otmičarima.
Pojavljuju se po ruskim medijima i Telegram kanalima povezanim sa ruskom policijom oprečne informacije o tome šta traže otmičari i koji su njihovi motivi.
 
Sami otmičari iz zatvora u Surovikinu objavljuju video snimke na kojima drže zastavu terorističke organizacije Islamska država. 
 
Dvojica zaposlenih u strogom zatvoru IK-19 nalaze se u teškom stanju, izjavio je predsednik Komiteta za zdravstvenu zaštitu Volgogradske oblasti Anatolij Sebeljev.
 
"Stanje trećeg povređenog je srednje teško, a sve trojica su trenutno u operacionim salama", rekao je Sebeljev.
  • Satelit NS

    23.08.2024 16:01
    Kako god...Rusiji su slomljene noge. Krene dublje da tone a da se oprovlja, u narednim 50 godina sigurno neće.Putin propadne a Rusija se polomi. Konjec.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet