Plenković: I dalje ne znamo koji je "špijun" uhvaćen u Srbiji

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da nema nikakve informacije o navodnom hapšenju hrvatskog špijuna u Beogradu.
Plenković: I dalje ne znamo koji je "špijun" uhvaćen u Srbiji
Foto: Beta/AP
"Ambasador ne zna ništa, ministar ne zna, Bezbednosno-obaveštajna agencija ne zna ništa. Još tragamo za imenom i prezimenom", rekao je Plenković novinarima u Zagrebu posle sednice Predsedništva Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).
Upitan o odnosu sa Srbijom, Plenković je rekao da ne zna šta Srbija želi "operacijom špijun".
 
"Nemamo pojma šta oni žele s tom operacijom. Kao predsedniku Vlade i čoveku mi je zaista zasmetalo šikaniranje gospođe Severine Vučković na granici (Srbije u nedelju). Mislim da je to bilo nepotrebno i diskriminirajuće. To je za svaku osudu", istakao je hrvatski premijer.
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je u ponedeljak da je u Beogradu uhapšena osoba koja je špijunirala za Hrvatsku i potvrdio da je granična policija zadržala Severinu na osnovu spiskova osoba s "verbalnim deliktima", ali je i najavio da će tražiti njihovo ukidanje.
 
I predsednik Sabora Gordan Jandroković osvrnuo se na te događaje rekavši da Srbija nije demokratska zemlja, da "sedi na dve stolice", da je neprincipijalna i izaziva regionalne kavge.
"Moramo biti vrlo otvoreni i reći da Srbija nije demokratska zemlja. Ovo što su učinili gospođi Vučković pokazuje način na koji se odnose prema svima onima koji imaju drugačije mišljenje nego što ga ima vladajuća struktura u Srbiji", izjavio je Jandroković.
 
On je kazao da Hrvatska ne sme da naseda na te provokacije i da treba da bude pametnija.
  • Miloš

    28.08.2024 15:43
    Pa koliko ih imate ako još ne znate koji je?
  • Koja

    28.08.2024 11:03
    Plenki
    Pitaj svog predsednika možda Zoka zna ? Hehe
  • Lala

    28.08.2024 09:26
    Spijuni.....
    su medju nama!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je istočnu Tursku, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).