CIA: Sasvim izvesno da Putin planira kontraofanzivu u Kursku

Ruski predsednik Vladimir Putin će verovatno pokrenuti kontraofanzivu da pokuša da povrati teritoriju u regionu Kursk koju je zauzela ukrajinska vojska.
CIA: Sasvim izvesno da Putin planira kontraofanzivu u Kursku
Foto: Beta (AP Photo/Evgeniy Maloletka)
To je izjavio zamenik direktora CIA Dejvid Koen.
"Možemo biti sigurni da će Putin pokrenuti kontraofanzivu kako bi pokušao da povrati tu teritoriju. Naše očekivanje je da će to biti teška borba za Ruse", rekao je Koen na konferenciji, prenosi Radio Slobodna Evropa.
Dok je Kijev naveo da nema nameru da aneksira oblast koju je zauzeo, ukrajinska vojska gradi odbrambene linije i čini se da nameravaju da zadrže "nešto od te teritorije neko vreme", rekao je Koen na konferenciji održanoj u Merilendu.
 
Ukrajina je tvrdila da je zauzela 100 naselja tokom ofanzive u regionu Kursk, dok ruske snage nastavljaju napredovati u ukrajinskom regionu Donjeck.
  • Branko

    30.08.2024 23:38
    Pametna ova CIA. A mi mislili da ce ih Rusi ostaviti na miru i pokloniti im Kursk. Nego neka oni sada objasne Ukrajincima u sta su ih uvalili svojim "mudrim"savetima i kako ce da se vade otamo sa sto manje zrtava i stete.
  • @NS

    29.08.2024 11:52
    Super, e sada to isto lepo objasni SAD i većini država Evrope. Oni tvrde da Kosovo nije naše a da Donbas jeste ukrajinski i nemaju problem da istovremeno delovi nekih država jesu odvojivi a delovi drugih nisu. I obavezno nam javi da li su se posle tvojih saveta odlučili šta hoće u životu.
  • NS

    29.08.2024 09:47
    @ TwinMos
    Hoćeš reći: Kosovo je naše a Donbas nije Ukrajinski? Nešto taj pristup jako škripi. Ili su delovi države neodvojivi ili su odvojivi - odluči se već jednom šta hoćeš u životu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Pao sneg na planinama u BiH

Na Bjelašnici i Jahorini, olimpijskim planinama oko Sarajeva, kao i na planini Vlašić, u opštini Travnik, pao je sneg.

Zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je istočnu Tursku, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).