Srbin kažnjen u Hrvatskoj zbog toga što je njegov sin pokazivao tri prsta

Otac deteta koje je u Hrvatskoj iz automobila beogradskih registarskih tablica pokazivalo tri prsta kažnjen je u toj državi zbog "zanemarivanja nadzora nad detetom".
Srbin kažnjen u Hrvatskoj zbog toga što je njegov sin pokazivao tri prsta
Foto: Screenshot (YouTube/Dalmacija Danas)
Splitsko-dalmatinska policijska uprava saopštila je da se događaj desio u mestu Kaštel Lukšiću.
 
"Sprovedenim postupkom utvrđeno je da je otac deteta, 33-godišnji državljanin Srbije, izvršio prekršaje iz čl. 27. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira tako što je kao roditelj zanemario nadzor nad detetom koje je zbog izostanka roditeljskog nadzora izvršilo prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira", naveli su u policiji.
Kako se dalje navodi, utvrđeno je da je na području Grada Kaštela za vreme vožnje ruku kroz prozor pružilo dete koje je bilo smešteno na zadnjem sedištu u vozilu. 
 
"S obzirom na činjenicu da dete prema Krivičnom zakonu Republike Hrvatske (osoba do navršenih 14 godina) nije krivično odgovorno, prema detetu se ne mogu pokrenuti krivični i ili prekršajni postupci, već se postupa na osnovu mera za zaštitu prava i dobrobiti deteta zbog čega su obavljeni potrebni razgovori", saopštila je hrvatska policija.
Utvrđeno je i da je Srbin ugrozio bezbednost u saobraćaju jer se nije držao sredine obeležene trake.
 
Iz policije su dodali da je on prekršajno sankcionisan, nakon čega su i on i ostali putnici u automobilu pušteni iz službenih prostorija i napustili teritoriju Hrvatske.
Navodi se i da se u jednom trenutku vozilo zanelo na levu stranu i umalo udario u vozilo iz suprotnog pravca, a u automobilu su se nalazile četiri osobe, dvoje odraslih i dvoje dece.
 
Radi se o "rendž roveru" bele boje, beogradskih registarskih tablica.
  • B

    04.09.2024 20:00
    kuriozitet
    Letos idem kolima u okolini Umaga, i 10-ak klinaca u dresovima, dal Hajduka, dal Dinama ne znam, ali su mi kolektivno pokazali po 3 prsta kad su mi videli tablice...Sta reci...A to realno ni nije simbol pravoslavlja, tri razdvojena prsta, nego Draskovic to prodao drugovima iz partije kad su kao postali monarhisti...
  • Mire Naselje

    02.09.2024 22:13
    Kakvi likovi
    Ovo je 2024. godina a neki likovi se jos uvek loze na tri prsta i na pozdrav "Za dom spremni". Tipicno balkanski, ipak je taj deo Evrope daleko najzaostaliji i kada je u pitanju ekonomija a i kada su u pitanju tako prizemne stvari kao sto je nacionalizam koji je za sve normalne ljude obicna glupost.
  • ПатриЈот

    02.09.2024 14:17
    за душана И (пре)бистрог
    Ако могу "за дом спремачи" у својој земљи величати усташки покрет који је направио много зла у ДСР ... и да ја то не схватам, а да ти то одобраваш и прихваташ као нормална појава ... онда ти своја три прста стави на своје чело и запитај се који еррор имаш.
    404 је мало за твоју бистрину.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Pao sneg na planinama u BiH

Na Bjelašnici i Jahorini, olimpijskim planinama oko Sarajeva, kao i na planini Vlašić, u opštini Travnik, pao je sneg.

Zemljotres pogodio Tursku

Zemljotres jačine 4,1 stepen Rihterove skale pogodio je istočnu Tursku, saopštio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).