Izrael tvrdi da je presretnuta većina od 180 raketa ispaljenih iz Irana

Izraelska vojska saopštila je večeras da je velika većina od 180 raketa ispaljenih iz Irana ka Izraelu presretnuta.
Izrael tvrdi da je presretnuta većina od 180 raketa ispaljenih iz Irana
Foto: Beta/AP (Ariel Schalit)
Jedan bezbednosni zvaničnik je rekao da su većinu raketa presrele izraelske vazduhoplovne snage. Tamo gde su rakete pale procenjuje se šteta. Takođe je rečeno da će Izrael nastaviti napade širom Bliskog istoka, prenele su agencije.
 
Portparol Izraelskih odbrambenih snaga (IDF) Danijel Hagari izjavio je, nakon večerašnjeg raketnog napada Irana na Izrael, da trenutno nema dodatnih pretnji prema Izraelu iz Irana, što ukazuje na to da je raketni napad završen.
 
Stanovnici su nedavno obavešteni da mogu napustiti skloništa za sat vremena, prenosi Times of Izrael.
Izraelski vojni portparol kontra-admiral Daniel Hagari rekao je da izraelske vazduhoplovne snage "nastavljaju da deluju punim kapacitetom i da će večeras takođe nastaviti da udaraju snažno na Bliskom istoku, kao što je bio slučaj tokom protekle godine".
On je ocenio da su izraelski i američki odbrambeni sistemi delovali efektivno, te da je bilo bliske saradnje u detekciji i presretanju.
 
Jordan je saopštio da su njegove vazduhoplovne snage takođe presrele rakete iz Irana
 
Iran je u međuvremenu otkazao sve avionske letove do 10 sati sutra, javio je Rojters.
 
Iranski vrhovni vođa Ali Hamenei u međuvremenu ostaje na sigurnoj lokaciji posle današnjeg raketiranja Izraela, rekao je jedan visokorangirani zvaničnik britanskoj agenciji.
 
On je tamo premešten nakon ubistva vođe proiranskog libanskog Hezbolaha Hasana Nasralaha u petak u izraelskom vazdušnom udaru.
Izraelska vojska saopštila je da su lansirane balističke rakete iz Irana na Izrael, prenosi Rojters. Agencija navodi da se u Jerusalimu i drugim izraelskim gradovima čuju sirene za vazdušnu opasnost. U južnom delu Tel Aviva, Jafi, došlo je do pucnjave u kojoj ima nekoliko poginulih, javlja Tajms of Izrael. 
 
Iranska revolucionarna garda potvrdila je napade i upozorila da će, ako Izrael uzvrati, odgovor Teherana biti "razorniji i pogubniji", prenosi iranska državna televizija.
  • Mile

    01.10.2024 22:35
    Na snimcima na društvenim mrežama se vidi da su udarale o ciljeve i to samo tako. Ovo je informacija kao kada Ukrajinci obore 99% ruskih projektila, pa ispadne da su ostali bez dve trećine energetske mreže. Neko mora američkim poreznicima da održava iluziju kako se uloženi novac isplatio.
  • V

    01.10.2024 22:08
    Ono kada mislis da zato sto imas starijeg brata mozes da maltretiras svoje vrsnjake a onda se pojavi vrsnjak koji isto ima starijeg brata.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Japan dobio novog premijera

Japanski parlament izabrao je predsednika vladajuće Liberalno-demokratske partije Šigeru Išiba za premijera.

VIDEO: Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban

Izraelska vojska (IDF) počela je pogranične kopnene operacije u južnom Libanu protiv militantne grupe Hezbolah i infrastrukture koja se nalazi duž severne granice Izraela, objavio je Tajms o Izrael.