Zlostavljanje dečaka i prisilni seksualni odnosi: Nove optužbe protiv repera Didija

Američki reper i producent Šon "Didi" Kombs suočava se sa nizom novih optužbi, među kojima je i zlostavljanje maloletnog dečaka.
Zlostavljanje dečaka i prisilni seksualni odnosi: Nove optužbe protiv repera Didija
Foto: Beta/AP
Didi je uhapšen 16. septembra zbog sumnje da je vodio kriminalnu organizaciju koja je koristila droge i nasilje kako bi primorala žene da učestvuju u seksualnim aktivnostima.
 
Tužilaštvo je u ponedeljak federalnom sudu na Menhetnu podnelo najmanje šest novih optužnica protiv američkog producenta i repera Šona "Didija" Kombsa, ranije poznatog kao Pi Didi i Paf Dedi. Kombs je optužen za silovanje žena, seksualno zlostavljanje muškaraca i zlostavljanje maloletnog dečaka, objavio je Asošijeted pres.
Dve tužbe su podnele žene, a četiri muškaraci.
 
Oni su, kako kažu njihovi advokati, deo grupe od više od 100 navodnih žrtava koje tek treba da prijave sudu optužbe protiv Kombsa koji je prošlog meseca uhapšen zbog trgovine ljudima.
Nove optužbe
 
Jedan od muškaraca koji je podneo tužbu navodi da mu je Kombs milovao genitalije kada je imao 16 godina na jednoj od "belih žurki" u Hamptonsu na Long Ajlendu 1998. godine.
 
On tvrdi da mu je tokom razgovora o mogućem ulasku u muzičku industriju Kombs naredio da spusti pantalone, rekavši mu da je to obred kako bi postao muzička zvezda.
 
Druge tužbe podnete u ponedeljak odnose se na silovanje, prisilni oralni seks i drogiranje u cilju onesposobljavanja žrtava, prenosi Glas Amerike.
 
Jedna žena ga tuži da ju je silovao u zaključanoj hotelskoj sobi 2004. godine, nakon što je pozvao nju i prijatelja da odu tamo na zabavu, a druga navodi da ju je Kombs silovao u kupatilu 1995. na zabavi kod repera Bigija Smolsa.
 
U drugim novim tužbama, Kombs je optužen da je 2008. godine primorao muškarca na oralni seks u magacinu robne kuće na Menhetnu i da je seksualno napao muškarca na zabavi u oktobru 2021.
 
Uhapšen u septembru
 
Didi je uhapšen 16. septembra zbog optužbi da je od 2008. godine vodio kriminalnu organizaciju koja je koristila droge i nasilje kako bi primorala žene da "učestvuju u seksualnim aktivnostima", navode tužioci.
 
Identifikovano je više žrtava, a u reperovom stanu u Njujorku pronađeni su snimci žurki podvođenja, oružje, municija i 1000 boca lubrikanta koji su navodno korišćeni za prostituciju, saopštio je Demijan Vilijams, javni tužilac Južnog distrikta Njujorka.
 
Kombs se od 16. septembra nalazi u federalnom zatvoru u Bruklinu, nakon što mu je zahtev da bude pušten uz kauciju obijen. Pos vim tačkama optužnice izjasnio se da "nije kriv".
Lavinu pokrenula bivša devojka
 
Lavinu optužbi protiv repera pokrenula je njegova bivša devojka Kasandra Ventura, koja ga je tužila za godine fizičkog i seksualnog zlostavljanja. Venturina tužba uključivala je i navode o seksualnoj trgovini. Tvrdila je da ju je često tukao i prisiljavao da se upušta u seksualne radnje sa drugim muškarcima.
 
Slučaj je stigao do Saveznog suda gde su se njih dvoje nagodili, bez otkrivanja uslova nagodbe. Advokat Kombsa rekao je da nagodbom on nije priznao krivično delo.
 
Kombs je u početku negirao sve, tvrdeći da su optužbe "bolesne". Onda je u maju ove godine CNN objavio snimak nadzorne kamere na kome se jasno vidi kako je Kombs pretukao u Los Anđelesu Venturu 2016. godine.
 
Zatim je pevačica Dan Ričard tvrdila da ju je Didi seksualno zlostavljao i nakon toga joj pretio u periodu od 2005. do 2012. godine, dok je Ričard bila u ženskom bendu "Danity Dane" koji je osnovao Kombs. Ona je u svojoj tužbi rekla da je prisustvovala Kombsovim zabavama na kojima su gosti morali da predaju svoje telefone, kao i da je bila svedok toga da su Kombs i njegovi gosti seksualno zlostavljali pijane maloletne devojke.
 
U februaru je podneta poslednja u nizu optužbi protiv Didija. U pitanju je tužba Rodnija "Lili Roda" Džounsa, producenta na Didijevom najnovijem albumu, koji je tvrdio da ga je Kombs prisilio da zaposli prostitutke i vršio pritisak na njega da učestvuje u seksualnim odnosima sa njima.
 
Suđenje čeka iza rešetaka
 
Iako je Didijev advokatski tim tri puta zatražio puštanje uz kauciju, reper će suđenje, zakazano za 5. maj 2025. godine, sačekati u pritvoru.
 
Ukoliko bude osuđen po tri tačke optužnice - reketiranje, trgovina ljudima u svojstvu seksualne eksploatacije i krivična dela vezana za prostituciju, Didiju preti najmanje 15 godina do doživotne kazne zatvora.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Dodeljena Nobelova nagrada za ekonomiju

Švedska kraljevska akademija nauka saopštila je da su ovogodišnji dobitnici Nobelove nagrade za ekonomiju Daron Ačemoglu, Sajmon Džonson i Džejms Robinson.