Siner preuzima prvo mesto na ATP listi, Đokoviću sledi pad

Drugi teniser sveta Italijan Janik Siner plasirao se u polufinale Rolan Garosa, pošto je danas posle tri seta pobedio Bugarina Grigora Dimitrova 6:2, 6:4, 7:6(3).
Siner preuzima prvo mesto na ATP listi, Đokoviću sledi pad
Foto: Beta/AP (Thibault Camus)
On je do pobede nad 10. igračem na ATP listi stigao posle dva sata i 32 minuta igre.
 
Siner je od starta bio bolji i brejkovima u trećem i petom gemu prvog seta i prvom gemu drugog seta stigao do prednosti od 2:0 u setovima.
U trećem setu viđen je po jedan brejk na obe strane i pobednik se odlučivao u taj-brejku, u kom je Siner slavio rezultatom 7:3.
U polufinalu, Siner će igrati protiv boljeg iz duela Cicipas-Alkaras.
 
Nakon što se prvi teniser sveta Novak Đoković danas zbog povrede povukao sa Rolan Garosa, Siner će od ponedeljka preuzeti prvo mesto na ATP listi.
Đoković će ostati na 8.360 bodova, a postoji rizik da padne i na treću poziciju - ukoliko Karlos Alkaraz osvoji turnir, imaće 8.580 bodova.
 
Siner je trenutno na 9.125 bodova, a pobedom na turniru došao bi do broja od 10.725.
 
Upitno je koliko je Đokovićeva povreda desnog kolena ozbiljna i kada će moći da se vrati turnirima, prenosi Sport klub.
 
Siner će narednog ponedeljka postati 29. broj jedan u istoriji ATP liste koja postoji od avgusta 1973. godine. Pre njega, "novi" brojevi jedan bili su Danil Medvedev i Karlos Alkaraz.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport