Amar Osim o odluci Piksija: Nikad nisam video da neko igra sa dva beka sa kontra nogama

Amar Osim, fudbalski trenerer i sin Ivice Osima, kritikovao je igru reprezentacije Srbije na Evropskom prvenstvu.
Osim je angažovan kao stručni konsultant za jednu televiziju tokom kontinentalnog šampionata.
 
Kako prenosi Sport klub, čovek koji je sa sarajevskim Željezničarom osvojio pet titula i četiri kupa, oštro je kritikovao igru reprezentacije Srbije u meču protiv Slovenije.
"Puno je manjkavosti u igri Srbije, organizaciji, u disciplini… Odavde je to prelako pričati, ali puno je nelogičnosti. Puno je tu kvaliteta, talenta i želje, borili su se do kraja, verovali da mogu da se vrate i vratili su se, ali i puno dezorganizacije", navodi Osim.
 
Njega je zaprepastilo to što je za Srbiju u drugom poluvremenu na poziciju levog beka igrao fudbaler koji se koristi desnom nogom.
"Tek mi je to novost. Nikad u životu nisam video da neko u formaciji 3-5-2 igra sa dva beka sa kontra nogama, a imaš dva špica kojima je najveći kvalitet igra u šesnaestercu na lopte sa strane", kaže Osim.
 
On je kritikovao i selektora Dragana Stojkovića Piksija jer ne daje priliku dvadesetdvogodišnjem Lazaru Samardžiću, vezisti Udinezea. 
 
"Mali Samardžić ti nije nikakva opcija, a igra u Udinezeu… Mlađi je od ovih glavnih i igra u boljoj ligi nego što je turska ili saudijska. Na kraju je nešto i uradio. Ima levu nogu dobru skoro kao i Tadić, a ovi im moraju igrati jer su kao zvezde iako nisu kompatibilni. Tanko", smatra Osim.
Osvrnuo se i na grešku Sergeja Milinkovića Savića kod primljenog gola, kada je strelac bio igrač Celja Žan Karničnik.
 
"U istoj akciji imaš Slovenca Karničnika koji igra za 50.000 evra godišnje, a iz Srbije Sergeja Milinkovića Savića, za koga ne smem ni da pomislim koliko ima. I desi se što se desi. Karničnik ode do kraja, a ovaj misli 'ko je ovaj, što bih ja njega čuvao…'", zaključio je Osim.
  • Rade

    22.06.2024 00:42
    Cak sam i ja bio iznenadjen da na desnom krrilu imamo dva levaka Zivkovica i Tadica.
  • Slobodan

    21.06.2024 15:59
    Kontra noga, kontra ritam. Treba slušati i analizirati komentare ljudi iz struke koji se ne dodvoravaju nikome. Istinu zaista treba reklamirati!
  • 8888

    21.06.2024 12:56
    "Kružimo s leva na desno, s desna na levo - večnost do gola" Dragiša Binić

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport