Zašto Piksi neće dobiti otkaz: Mig autoriteta sa Andrićevog venca i klauzula od milion evra

Na klupi reprezentacije Srbije neće doći do promene selektora nakon neuspeha fudbalera na Evropskom prvenstvu.
Mnogi odgovornost za loš rezultat, dva remija i jedan poraz, pripisuju selektoru Draganu Stojkoviću Piksiju.
 
Srbija je u mečevima protiv Engleske, Slovenije i Danske svaki put započinjala sa izmenjenom postavom i uz izmenjenu formaciju. 
Nasuprot tome, može se reći da među timovima u grupi nije bilo mnogo razlike. Engleska prolazi u narednu fazonu kao prvoplasirani tim u grupi, iako je postigla samo dva gola, uz jedan primljeni.
 
Danska takođe ide u narednu fazu, uz dva primljena i dva postignuta gola, a Slovenija je i dalje u igri da kao trećeplasirani tim nastavi takmičenje, iako ima isti učinak kao Danska.
Srbija je poslednja u grupi, postigla je jedan, a primila dva gola. Izgubila je meč protiv Engleske, što se pokazalo presudnim, a treba podsetiti da su nakon tog meča mnogi hvalili reprezentaciju i njihovu borbenost.
 
Kako piše Sport klub, selektor Dragan Stojković Piksi nije rešen da podnese ostavku, a Fudbalski savez Srbije nije kadar za radikalnu promenu. 
 
Ovaj sajt navodi i da Piksi ima dve olakšavajuće okolnosti u ovom trenutku koje su presudne za njegov ostanak na klupi. 
Prva je da adresa za smenu selektora, poslednjih godina, nije na Terazijama 35, na adresi Fudbalskog saveza Srbije. Ključan je mig vrhovnog autoriteta sa Andrićevog venca, čija uloga je bila krucijalna i u nedavnom produžetku ugovora do 2026. godine, piše Sport klub.
 
Druga presudna okolnost je - novac. Prema saznanjima Sport kluba, potencijalni raskid ugovora sa Piksijem mogao bi da košta FSS čak milion evra.
 
Povodom ovih navoda, Piksi je izjavio da nema klauzulu u ugovoru koji je potpisao neposredno pred početak prvenstva u Nemačkoj.
 
Ipak, čini se da selektor ni ne pomošlja da ode sa kormila reprezentacije, a na konkreno pitanje vezano za ostavku i razgovor sa čelnicima FSS,  Stojković je imao spreman odgovor.
 
"Nije pitanje za mene. Nikakvu klauzulu u ugovoru nemam. Nemam čega da se stidim, idem uzdignute glave. A ovo što se nismo kvalifikovali, kakve to veze ima, to je fudbal, to je sport. Borili smo se, trčali, dali sve od sebe. Sa te strane, strahovit napredak u defanzivi ako ste primetili. Svaki dan smo radili da popravimo i uspeli smo u tome. Nema razloga za tragedijom. U sportu neće biti tragedija", rekao je Stojković.
  • dr easy

    27.06.2024 13:14
    piksi postuj navijace
    piksi je fudbalski znalac ali los kombinator u sastavu tima , pod cijim je uticajem ? ipak on ne moze sa klupe da salje upotrebljive centarsute sa krila za inace odlicne napadace , niti da ispravlja kardinalne greske pojedinaca

  • Gaga istočna krajina

    27.06.2024 12:26
    Mladi fudbaleri
    Treba država da uzme pod svoje te mlađe fudbalere da ih plati dobro i da ih uigravaju za sledeća prvenstva p bi novac onda ispao u prave ruke a ne onih kojibijoš malo da uzmu, malo imjedoksi igrali fudbal sramota.! A onaj Nedumo ić što je radio u tom fudbalskom savezu? Nek se vrti na poljoprivredu odakle je došao a VidićA školovanog za to po stavite
  • Kosta

    27.06.2024 08:28
    Pajac od trenera
    Tvoja taktika je nervirala svakog navijača reprezentacije, bez agresije, akcija, driblinga sa beskonačnim vraćanjem igre ka vlastotom golu. Naš golman se naigrao kao bek i ti to nisi video.
    Bezobrazno sebe hvališ za neuspeh i zapamti, tvoj položaj selektora nije igra, već ozbiljan posao jer za to primaš ozbiljne pare koje ne zaslužuješ

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Norisu pol pozicija u Singapuru

Vozač Meklarena Lando Noris startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Singapura, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.

Zvezda izgubila od Benfike u Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su večeras na domaćem terenu u Beogradu od Benfike 1:2, u utakmici prvog kola Lige šampiona, koja se od ove sezone igra u novom formatu.