Aleksa Rakonjac odbranio titulu juniorskog šampiona Srbije, Novosađani prvi u ekipnom plasmanu

Aleksa Rakonjac, Lana Džonić i Kristina Pejović osvojili su zlatne medalje prvog dana Juniorskog prvenstva Srbije malokalibarskim oružjem u Novom Sadu.
Rakonjac (Pančevo 1813) je odbranio prošle godine osvojenu titulu šampiona države u gađanju MK puškom iz trostava. 
 
U finalu je za jedan krug nadmašio Petra Erdeija (Novi Sad 1790), koji je bio najprecizniji u kvalifikacijama, a treće mesto pripalo je Đorđu Saviću (Oko sokolovo). 
Prvo mesto u ekipnom plasmanu zauzeo je tim Novog Sada.
 
Kristina Pejović (Novi Beograd-Ušće) je u uzbudljivoj završnici došla do zlata u nadmetanju sport pištoljem. 
Pejovićeva i njena klupska drugarica Katarina Nikolić su u finalu pogodile po 15 "hitova" (pogodak 10,2 kruga i bolji), pa je o prvom mestu odlučivalo raspucavanje u kome je Kristina bila preciznija. Bronzom se okitila Tamara Savatović (Partizan). 
 
Lana Džonić (Mladost Inđija) se okitila zlatnom medaljom u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava, neolimpijskoj disciplini u kojoj nema finala. Druga je bila Iva Rakonjac (Pančevo 1813), a treća Aleksandra Havran (Novi Sad 1790), koja je povela domaći klub ka prvoj poziciji u ekipnom plasmanu. 

 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport