Odbojkašice Srbije poražene u dramatičnoj završnici od SAD

Odbojkašice Srbije izgubile su utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država na Olimpijskim igrama u Parizu.
Srbija je u meču 2. kola A grupe doživela poraz sa 3:2, po setovima 25:17, 25:20, 20:25, 14:25 i 17:15, posle 122 minuta igre.
 
Ipak, u ovoj utakmici su seniorke reprezentacije osvojile bod za dalje takmičenje.
Kako se navodi u izveštaju Odbojkaškog saveza Srbije, činilo se nakon prva dva seta da seniorke Srbije prosto nemaju svoj dan. Sjedinjene Američke Države bile su daleko bolji rival u gotovo svim segmentima igre u ova dva perioda i potpuno zasluženo su stigle do ogromne rezultatske zalihe.
 
Ipak, izabranice Đovanija Gvidetija nisu želele tek tako da se predaju, što su pokazale ubrzo nakon početka trećeg perioda. 
Pri rezultatu 7:4, u korist Amerikanki, konačno je proradio blok Srbije, što je odmah napravilo razliku. Usledila je serija seniorki Srbije od 11:2, za koju rival nije imao odgovor. Iako su SAD silno želele da uhvate priključak, Srbija je bila dovoljno koncentrisana do samog kraja i sa 25:20, smanjila je zaostatak.
 
Nisu na tome želele da se zaustave Srpkinje, pošto su i u četvrtom setu igrale veoma dominantno. 
 
U prilog tome ide činjenica da je Srbija otvorila ovaj period sa 10:4, nakon čega je samo povećala vođstvo na 14:9 i 20:12, da bi na kraju veoma kvalitetnog rivala ostavila na svega 14 osvojenih poena i izborila odlučujući set.
 
U petom setu su gledaoci prisustvovali istinskoj borbi. Iako je Srbija na promenu strana otišla sa vođstvom od 8:5, Amerikanke su brzo uspele da preokrenu rezultat i prve su stigle do prilike za pobedu (14:11).
 
Međutim, Srbija je uspela da spasi sve tri meč lopte, ali je na kraju rival iskoristio petu šansu i sa 17:15, stigao je do pobede.
Odbojkašiće Srbije će u poslednjem, trećem kolu u nedelju, 4. avgusta igrati protiv Kine u 17 časova.
 
Plasman u četvrtfinale izboriće po dve selekcije iz sve tri grupe, kao i dve najbolje trećeplasirane reprezentacije. 
 
Odbojkaški turnir u konkurenciji odbojkašica Olimpijskim igrama u Parizu odigraće se od 28. jula do 11. avgusta.
 
U B grupi igraće Brazil, Kenija, Japan i Poljska, a u C grupi Italija, Dominikanska Republika, Holandija i Turska.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Roma otpustila trenera De Rosija

Fudbalski klub Roma, koji se susreće sa teškoćama i lošim rezultatima u italijanskom prvenstvu, saopštio je da je otpustio trenera Danijelea De Rosija.

Lekleru pol pozicija u Bakuu

Vozač Ferarija Šarl Lekler startovaće sa pol pozicije trku Formule 1 za Veliku nagradu Azerbejdžana, pošto je danas bio najbrži u kvalifikacijama.